A Bayern München győzelmével indult az 52. Bundesliga-szezon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.22. 20:29
null
A Bayern mindkét félidőben bevette a Wolfsburg kapuját, a vezető gólt Thomas Müller jegyezte
A címvédő Bayern München sikerével indult a Bundesliga 2014–2015-ös szezonja: a bajorok hazai pályán 2–1-re legyőzték a VfL Wolfsburgot. Pep Guardiola együttese az első félidőben Thomas Müller révén került előnybe, majd a fordulás után Arjen Robben is betalált, a szépítő gólt a korábbi Bayern-játékos, Ivica Olic jegyezte.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁHOZ KATTINTSON IDE!

1. FÉLIDŐ

Az 52. Bundesliga-szezont a Bayern München és a VfL Wolfsburg müncheni összecsapása nyitotta, természetesen telt ház (71 000 néző) előtt. A mérkőzést megelőzően köszöntették a Bayern München világbajnok játékosait, illetve az ünnepélyes sípszó előtt felhangzott a német himnusz is.

A várakozásokkal ellentétben a több korábbi Bayern München-játékossal (Ivica Olic, Luiz Gustavo) felálló Wolfsburg kezdte jobban a találkozót, a vendégek az első percekben szépen járatták a labdát, a bajorok nem tudtak támadást építeni sem. A zárt és masszív védekezés mellett azonban a Wolfsburg sem tudott helyzetet kidolgozni, így az első félórában alig-alig forogtak veszélyben a kapuk, mindössze néhány távoli kísérletet láthatott az Allianz-Arena közönsége.

A 28. percben azonban beindult a Bayern München: egy szép támadás végén Arjen Robben gurított középre, Robert Lewandowski pedig az üres kapuba belsőzött, de lesen kapta a labdát a holland David Alabától, így az eredmény nem változott. Egy perccel később ismét Robben volt az előkészítő, Thomas Müllert ugratta ki, de Grün a helyén volt és megszerezte a labdát a támadó elől.

Futószalagon jöttek a Bayern-helyzetek, a 30. percben Mario Götze középre ívelését Lewandowski húzta kapura akrobatikus mozdulattal, Grün azonban nagyot vetődve ki tudta ütni a labdát a jobb felső elől. A 37. percben azonban már a Wolfsburg kapusa is tehetetlen volt: Robben csapta be csúnyán a jobb oldalon Luiz Gustavót, majd az alapvonal közeléből középre adott, az érkező Thomas Müller négy méterről a hosszú alsóba pörgetett. 1–0

Az első játékrész második felében óriási nyomás alá helyezte a jól kezdő Wolfsburgot a Bayern München, és a 37. percben ennek meg is lett az eredménye, egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre Pep Guardiola csapata.

2. FÉLIDŐ

A fordulás után rögtön jött a hideg zuhany a Wolfsburgnak, alig egy perc telt el a játékrészből és ismét betalált a Bayern München. Müller, Lewnadowski majd Robben volt a labda útja, a holland szélső végül 15 méterről, középről a kapu jobb oldalába helyezett. A wolfsburgi védelem csak asszisztált a gólhoz. 2–0

Sokáig azonban nem örülhetett a Bayern München, ugyanis az 52. percben szépíteni tudott a Wolfsburg. Egy jobb oldali beadás után Ivica Olic tartotta meg szépen a labdát, majd Holger Badstuber nem támadta meg őt, így a tizenhatos jobb csücskétől lövésre szánta magát a volt Bayern-csatár és ezzel meglepte Neuert, a hosszú alsóba hullt a labda. 2–1

A gyors gólváltás után mindkét edző cserékkel próbált frissíteni csapatán. A 79. percben közel került az egyenlítéshez a Wolfsburg: Kevin De Bruyne bal oldali beadása megtalálta a hosszú oldalon Junior Malandát, aki elszakadt védőjétől, ám lövése Neuerről a keresztlécre pattant. A kipattanó Malandához került, ám a gyors labdát nem tudta kapura irányítani a Wolfsburg játékosa, belebotlott abba, így az az üres kapu mellé pattant.

Öt perccel később a csereként beálló Sebastian Rode tekert a Wolfsburg kapujába 17 méterről, a bal oldalról, ám a játékvezető asszisztensével tanácskozva nem ítélt gólt les miatt. Thomas Müller azonban nem volt lesen...

A rendes játékidő utolsó percében Arjen Robben dönthette volna el végleg a mérkőzést, remek kiugratást kapott Rodétól a vendégek védelme mögé, egészen a tizenhatosig vezette a labdát, ám csúnyán fölé durrantott. Az eredmény már nem változott, a Bayern München győzelemmel kezdte a szezont tehát.

AZ ÖSSZEFOGLALÓ

BERNARD MALANDA KIHAGYOTT HELYZETE

NÉMET BUNDESLIGA, 1. FORDULÓ
BAYERN MÜNCHEN–WOLFSBURG 2–1 (Müller 37., Robben 47., ill. Olic 52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik