MTI 2020.05.03 21:48 Frissítve: 2020.05.04 15:37

Bundesliga: 18 csapatból 14-nél zökkenőmentes volt a kötelező tesztelés

Vasárnap is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt. Az MTI összeállítása.

A Borussia Mönchengladbach az egyik klub, amely nem hozta még nyilvánosságra a teszteredményeket (Fotó: AFP)

 

Amíg Spanyolországban hétfőtől a csapatsportokban is el lehet kezdeni az egyéni felkészülést a klubok központjaiban, addig Olaszországban ezt csak bizonyos együttesek tehetik meg. A spanyol kormány hétfőtől engedélyezi a felkészülést, először kis csoportban, majd teljes csapatos tréningek is megkezdődhetnek az elkövetkező hetekben.

Az olaszoknál viszont regionális engedélyekre is szükség van, amelyet eddig Emilia-Romagna, Campania, Lazio és Szardínia adott meg, ennek alapján nyolc olasz élvonalbeli labdarúgócsapat, a Bologna, a Sassuolo, a SPAL, a Parma, az SSC Napoli, az SS Lazio, az AS Roma és a Cagliari kezdheti meg hétfőtől az egyéni felkészülést. A Serie A és a La Liga küzdelmeit is márciusban függesztették fel a világjárvány miatt.

A német Kicker sportlap szerint a 18 Bundesliga-csapat közül legalább 14-ben minden teszt negatív volt. A kölniek esetében már pénteken napvilágra került, hogy hárman – két labdarúgó és egy gyógytornász – is fennakadtak a teszten, amelyeket csütörtöktől végeztek annak érdekében, hogy kizárják a fertőzött játékosok részvételét a csapat edzésein. A tesztek eredményeit a Borussia Mönchengladbach és az RB Leipzig nem kívánta kommunikálni, az Augsburgnál pedig egyelőre nem ismertek.

A Pannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club úgy döntött, lemond a miskolci önkormányzat idei támogatásának eddig ki nem fizetett részéről. A megyeszékhely vasárnapi tájékoztatása szerint a város 25 millió forintot biztosított idén a klubnak, ám a koronavírus-járvány átírta a költségvetést. A közlemény szerint jelen helyzetben „a gazdaság újraindítása, a város alapfeladatainak biztosítása kell, hogy prioritást kapjanak".

Az élvonalbeli csapat vezetése ennek érdekében hozta meg döntését, mellyel lemondott a még meg nem kapott 16.3 millió forintról, és azt a helyzet kezelésére ajánlotta fel.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) folytatása és befejezése érdekében közel 15 ezer tesztre lesz szükség – legalábbis az ESPN szakértője és bennfentese, az újságíró Adrian Wojnarowski szerint. A játékosok péntektől újra látogathatják csapataik edzőtermeit – azzal a feltétellel, hogy azokon nem a klub által szervezett tréningek folynak, és csak egyéni edzés tartható, csoportos nem – abban az esetben, ha nincs erre vonatkozó szigorú önkormányzati tiltás. A liga küzdelmei március 11-én szakadtak félbe, az továbbra is kérdéses, hogy mikor és milyen formában lehet folytatni az alapszakaszt.

Ismert amerikai olimpikonok otthonukból tartanak foglalkozásokat és adnak tanácsokat az internet segítségével, elsősorban fiatal sportolóknak. Többek között a férfipólósok 37 éves csapatkapitánya, Jesse Smith, valamint a 41 éves strandröplabdázó, Kerri Walsh Jennings is besegít. Utóbbi háromszoros olimpiai bajnok, míg előbbi ezüstérmes, a tokiói viszont már az ötödik olimpiája lehet. Mellettük válogatott birkózók, evezősök, softballosok osztják meg tapasztalataikat és edzésmunkájukat.

2020.05.30 16:34:27

Német labdarúgás H. D.

Lewandowski duplázott, így már az összes jelenlegi Bundesliga-csapat ellen van gólja.

2020.05.30 15:11:55

Német labdarúgás H. D.

Dárdai Márton végig a kispadon ült • Bruno Labbadia vezetésével továbbra is veretlenek a berliniek.

2020.05.30 14:38:54

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Éppen a magyar támadó egykori csapatától, a Hoffenheimtől, ráadásul odahaza • Különös rekord az első félidőben.

2020.05.28 15:18:28

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Bélyegezték túl jó embernek, de túl szigorú edzőnek és tekintélyelvű őskövületnek is. Az idő őt igazolta.

2020.05.29 20:16:42

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Továbbra sem megy a Freiburgnak, ezúttal a Bayer Leverkusentől szenvedett vereséget.