Bundesliga: három pozitív teszt az újrakezdésre készülő Kölnnél

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 20:43
null
Az 1. FC Kölnnél három koronavírusteszt lett pozitív (Fotó: AFP)
A kölni játékosok és stábtagok közül három főről derült ki, hogy elkapta a koronavírust. A német Bundesliga 10. helyén álló együttes érintett tagjai tünetmentesek, ám így nem csatlakozhatnak társaikhoz a jövő héten újrainduló nagycsoportos tréningeken – számolt be a Kicker. A Bild úgy tudja, a háromból ketten futballisták.

 

A klub közleménye idézi Tim Meyer csapatorvost, aki szerint a kialakult helyzet bizonyítja, hogy a német együttesek által gyakorolt eljárás megfelelő, képes időben kiszűrni a betegeket és így megelőzni a súlyosabb problémát.

A Köln nem nevezte meg a három fertőzöttet, csupán annyit írt, hogy mind a hárman jól vannak, tünetmentesek. A többi futballista és szakmai stábtag eredménye egyaránt negatív lett a kétszer is megismételt vizsgálat szerint.

A Bild időközben azt írta, a háromból ketten játékosok.

A Kickeren megjelentek szerint a klubnál nem állnak le az előkészületekkel, az egészséges futballisták jövő héttől közös tréningekkel készülnek a Bundesliga folytatására.

Ha minden jól alakul, két hét múlva, azaz május 16-án indul újra útjára a labda a német élvonalban. A visszatérés feltétele – többek között – a labdarúgók rendszeres tesztelése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik