Bayern: szörnyű hír – nagybeteg a német futball legjobb csatára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 19:09
null
Világszerte rettegtek tőle a védelmek: Gerd Müller – Der Bomber (Fotó: AFP)
A Bayern München labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy súlyos betegséggel, Alzheimer-kórral kezelik legendás játékosát, a német futballtörténelem legjobb csatárát, Gerd Müllert. Müller olyan rossz állapotban van, hogy február óta folyamatos ápolásra szorul. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a „Nemzet Bombázója” rossz egészségi állapotban van, a klub most adott hírt hivatalosan a 70. életévében járó legenda diagnózisáról.

Gerd Müller felesége, Uschi a közleményben arra kért mindenkit: ne legyenek hivatalos tiszteletlátogatások a nagybeteg csatárnál 70. születésnapja (november 3.) alkalmából.

„Kérünk mindenkit, hogy kellő tisztelettel kezelje ezt a rettenetesen nehéz helyzetet. Gerd kiérdemelte, hogy tiszteletben tartsák a magánszféráját és a családját. Ez a család és az FC Bayern kifejezett kérése. A klub mindig támogatni fogja Gerd Müllert, bármiben, amiben szükséges” – közölte a klubvezetés nevében Karl-Heinz Rummenigge.

„A Bayern München mintaszerű lojalitásával és felesége nagyszerű támogatásával sok éven keresztül teljes közösségi életet tudott élni. Betegsége összetéveszthetetlen jegyei ellenére a Bayern-család, a szurkolók és a német média a legteljesebb tisztelettel és együttérzéssel kezelte. Ez rendkívül fontos volt, hiszen kezdődő Alzheimer-kór esetében a cél, hogy a beteg olyan hosszan a megszokott, kényelmes környezetében maradjon, amennyire csak lehet” – adott tájékoztatást Gerd Müllerről a kezelőorvos Hans Först.

A Bild úgy tudja, a súlyos beteg, folyamatos ápolásra szoruló Müllert gondozóotthonban helyezték el.

Gerd Müller a Bayern München és a német labdarúgás egyik legnagyobb legendája, a Bundesliga történetének legeredményesebb játékosa (427 mérkőzésen 365 gól). Világbajnok (1974), Európa-bajnok (1972), háromszoros BEK-győztes, KEK-győztes, Interkontinentális-kupa-győztes, négyszeres német bajnok és kupagyőztes, aranylabdás (1970), kétszeres európai aranycipős. Visszavonulása után alkoholizmusával küzdött, klubja, a Bayern München segítségével állt ismét talpra. Szülővárosában, Nördlingenben róla nevezték el a helyi stadiont.

Gerd Müller 2009-ben (Fotó: Reuters)
Gerd Müller 2009-ben (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik