T. I. 2019.11.05 09:29 Frissítve: 2019.11.05 11:14

Bayern: Schweinsteiger szerint ezért lehet Mourinho az edző

Bastian Schweinsteiger szerint José Mourinho kinevezése sokkal valószínűbb Münchenben, mint azt bárki gondolná. A Bayern korábbi középpályása elmesélte, miért véli úgy, hogy a portugál tréner megfelelő választás lehetne a Niko Kovac utódját kereső bajorok számára.

Schweinsteiger szerint Mourinho (jobbra) megfelelő választás lehet a Bayern számára (Fotó: AFP, archív)


A visszavonulását néhány héttel ezelőtt bejelentő Schweinsteiger a TalkSPORT-nak mesélt Mourinho Bundesligával kapcsolatos szenvedélyéről. A 121-szeres válogatott játékos szerint a portugál kiválóan ismeri a német bajnokságot. A futballista a 2016–2017-es idényben a Manchester Unitednél dolgozott együtt a menedzserrel, ebből az időszakból idézett fel néhány történetet.

„Abszolút el tudom képzelni Mourinhót Németországban. Emlékszem, mindig a Bayernről és a Bundesligáról kérdezett. Mikor az idegenbeli meccsekre utaztunk, mindig a Bundesliga ment a TV-ben. Tényleg minden játékost ismert, még a kisebb csapatokét is. Nem mellékesen németül tanul…” – mondta Schweinsteiger. 

A Bayern hétvégén, az Eintracht Frankfurttól elszenvedett 5–1-es bajnoki vereség után döntött Niko Kovac leváltása mellett. Uli Hoeness klubelnök úgy nyilatkozott, nagyjából három hétbe telhet, mire kiderül, ki lesz a vezetőedző utódja.

A lehetséges jelöltekről – köztük az említett Mourinhóval – itt írtunk bővebben! 

 

„Modern kori gladiátor, a tökéletes labdarúgó" - Schweinsteiger elk

A fáma szerint Oliver Kahn három éven át hozzá sem szólt, amikor a felnőttek közé került, manapság viszont már a legendás kapus is csak elismerően beszél róla. Bastian Schweinsteiger 784 hivatalos mérkőzéssel a háta mögött bejelentette a visszavonulását. A világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes, nyolcszoros német bajnok futballista pályafutása legalább annyi mélypontot tartogatott, ahány nagy címet hozott.
 

2019.11.09 22:14:24

Német labdarúgás KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Még szerencse, hogy Jürgen Klopp volt az edzője.

2019.11.09 17:19:13

Német labdarúgás M. G.

Lewandowski megint megállíthatatlan volt, a BVB gyámoltalan és teljesen veszélytelen.

2019.11.09 07:25:44

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Hans-Dieter Flick jövőjéről is dönthet a meccs, Lucien Favre inkább megkímélte magát az utóbbi hetekben.

2019.11.07 22:48:35

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Akkoriban az volt a mondás, jobb, ha erről a csapatod nem tud, mert különben veszélybe kerülhet a pályafutásod. Ezzel viszont nem csökkent a nyomás, mert magamban kellett tartani mindent.

2019.10.26 08:07:20

Német labdarúgás T. D.

Hiába irányított sokáig a hazai csapat, maradt a pontosztozkodás a Ruhr-vidéki derbin.