T. I./H. T. 2019.11.05 07:40 Frissítve: 2019.11.06 14:56

Bayern: három hét múlva lehet meg Niko Kovac utódja

„Amit mondani tudunk, mind benne volt a vasárnapi közleményünkben” – reagált Uli Hoeness a Niko Kovac vezetőedző utódjára irányuló újságírói kérdésekre. A Bayern München év végén távozó klubelnöke szerint három hét is lehet, mire megnevezik az új szakvezetőt, addig Kovac másodedzője, a korábbi Bayern-játékos, Hans-Dieter Flick irányít.

Uli Hoeness amondó, három hét kell a Bayernnek az új edző megtalálásához (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, Niko Kovac vezetőedző vasárnap közös megegyezéssel távozott a Bayern kispadjáról – csapata a hétvégi fordulóban 5–1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól. Akkor a tréner és a klub vezetősége is arról beszélt, szomorú, de szükséges lépés a szakítás, ugyanis fel kell rázni valamivel a hetek óta rossz formát mutató csapatot.

Ön szerint ki lenne a legmegfelelőbb a vezetőedzői posztra a Bayern Münchennél?

Massimiliano Allegri   (2847)
José Mourinho   (2343)
Erik ten Hag   (2263)
Más   (1439)
Arsene Wenger   (1257)
Hans-Dieter Flick   (470)
Összes szavazat: 10619
Szavazás kezdete: 2019. 11. 04
 

Bár sajtóhírek szerint Münchenben már hetek óta a levegőben lógott a váltás, a vezetőség egyetlen edzőjelölttel sem folytatott olyan szintű tárgyalást, aminek nyomán egyből be lehetett volna jelenteni Kovac utódját. Mint a goal.com Uli Hoenesst idéző cikke fogalmaz, három hét múlva lehet csak meg az új vezetőedző.

„Amit mondani tudunk, mind benne volt a vasárnapi közleményünkben – reagált a klubelnök. – Nem tudom megmondani, hogy alakul a következő néhány nap. Még nekünk is kell némi idő, hogy felmérjük a helyzetet. Úgy gondolom, három hét múlva sokkal okosabbak leszünk. Békésen, jó kapcsolatban váltunk el Kovactól. Nem volt semmi zsörtölődés, nem lesz sárdobálás. Tegnap is beszélgettünk telefonon, minden rendben van, a legnagyobb tisztelettel váltunk el.”

A német sajtóban Erik ten Hag és Massimiliano Allegri neve is szóba került, utóbbinak jelenleg nincs csapata. Egyes feltételezések szerint az Ajaxot irányító Ten Hag mutatna érdeklődést a Bayern felé, azonban jelezte, hogy idény közben biztosan nem hagyja el az amszterdamiakat. Ralf Rangnick érkezését sem zárják ki a találgatók, bár a korábbi lipcsei tréner és sportigazgató jelenleg a „sport- és futballfejlesztési” részleg vezetője az osztrák Red Bull vállalatnál.

Egyesek Arsene Wenger és Miroslav Klose nevét is bedobták. Utóbbi napjainkban az U17-es csapatot irányítja a Bayernnél, ám még nincs meg a pro licence. A már említett neveken kívül lehet még hallani Mark van Bommelről (PSV), Thomas Tuchelről (PSG) és Ralph Hasenhüttlről (Southampton) is. Érkezésükre már csak azért sincs sok esély, mert mind a hármukat élő szerződés köti jelenlegi klubjukhoz.

José Mourinho neve szintén előkerült, a portugál tréner korábban finoman utalt is arra, hogy el tudná képzelni magát a Bundesligában. Mindezek ellenére nem ő tűnik a legvalószínűbb opciónak.

A Bayern edzéseit addig is Kovac korábbi segítője, a Bayernben 1985 és 1990 között futballozó Flick vezényli.

2019.11.09 22:14:24

Német labdarúgás KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Még szerencse, hogy Jürgen Klopp volt az edzője.

2019.11.09 17:19:13

Német labdarúgás M. G.

Lewandowski megint megállíthatatlan volt, a BVB gyámoltalan és teljesen veszélytelen.

2019.11.09 07:25:44

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Hans-Dieter Flick jövőjéről is dönthet a meccs, Lucien Favre inkább megkímélte magát az utóbbi hetekben.

2019.11.07 22:48:35

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Akkoriban az volt a mondás, jobb, ha erről a csapatod nem tud, mert különben veszélybe kerülhet a pályafutásod. Ezzel viszont nem csökkent a nyomás, mert magamban kellett tartani mindent.

2019.10.26 08:07:20

Német labdarúgás T. D.

Hiába irányított sokáig a hazai csapat, maradt a pontosztozkodás a Ruhr-vidéki derbin.