Bayern München: öt évre aláírt a Schalke kapusa – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.01.04. 11:15
null
Alexander Nübel lehet Manuel Neuer utódja a Bayern Münchennél (Fotó: fcbayern.com)
A Bayern München labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Schalkétól távozó Alexander Nübel a bajor klubnál folytatja nyártól a pályafutását.

 

A 23 éves német kapusnak az idény végén jár le a szerződése, és már korábban tudni lehetett, hogy távozik a gelsenkircheni egyesülettől. A német sajtó a Bayern Münchent jelölte meg a legvalószínűbb célállomásnak, és végül valóban a rekordbajnok lett a befutó: az új szerzemény öt évre írt alá új klubjához, amelyhez a nyáron csatlakozik. A jelenlegi idényben 15 bajnokin 18 gólt kapó játékost minden bizonnyal Neuer utódjának szánják a Bayernnél.

Nübel 2015-ben a Paderborn második számú együttesétől igazolt a Schalkéhoz, amelyben 2016 májusában, mindössze 19 esztendősen már be is mutatkozhatott a német élvonalban. Az áttörés a 2018–2019-es évadban jött el számára, amikor az addigi első számú választás, Ralf Fährmann formaingadozása és sérülései miatt 18 bajnokin is lehetőséget kapott. Az idény végén Fährmannt kölcsönadta a Schalke, míg Nübel megkapta a csapatkapitányi karszalagot.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik