Bayern München: áll a bál, Müller odaszólt Ancelottinak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 14:28
null
Nehéz napokat él meg Thomas Müller a Bayern Münchennél (Fotó: AFP)
Nehéz napokat él meg Thomas Müller, a német bajnok Bayern München labdarúgója. A támadó frusztráltságának adott hangot, amiért az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kap Carlo Ancelotti vezetőedzőtől.

A szombati, Werder Bremen elleni idegenbeli bajnokin némi meglepetésre Carlo Ancelotti kihagyta a kezdőből Thomas Müllert, Thiago Alcántara került be a tizenegybe. A német válogatott támadónak sem kellett több, a lefújás után az ARD-nek frusztráltan nyilatkozott. Nem tudom pontosan, milyen kvalitások számítanak az edzőnek. Úgy látszik, az enyém nem teljesen."

Müller a legutóbbi szezonban is többször a kispadról nézte a fontos mérkőzéseket, és a Bild információi szerint a bajorok több játékosa sem érti, miért nem szerepel a kezdőben a 27 éves futballista. Manuel Neuer meg is szólalt az ügyben. „Legutóbb is jól játszott – utalt a Bayern első számú kapusa a Leverkusen elleni hazai 3–1-es győzelemre, amikor Müller kezdőként 63 percet játszott. – Amikor beállt most szombaton, életet hozott a játékunkba. De nagyon erős a keretünk, az edző dönt az összeállításról. Thomas jó formában van, és szerintem a következő meccsen ismét kezdő lesz."

Thomas Müller az Ancelotti-érában eddig a Bundesliga-találkozók 72 százalékán volt kezdő, ami az ő esetében az eddigi legkevesebb a klubnál. Louis van Gaal például korábban kijelentette: nála mindig kezdő Müller. A Bayern München nemrégiben kinevezett sportigazgatója, Hasan Salihamidzic is reagált a kérdésre.

Nagyjából 55 mérkőzésünk van egy szezonban. Az edzőnknek bőven van merítési lehetősége a keretben. Mindenki játéklehetőséghez jut" – mondta a Bildnek Salihamidzic.

És akkor még nem esett szó a nyáron a Real Madridtól igazolt James Rodríguezről, aki hamarosan felépül a sérüléséből, s bevethető lesz, ezzel újabb variációs lehetőséget biztosítva Ancelottinak, ugyanakkor tovább rontva Müller kezdőbe kerülési esélyein (?).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik