Bayern: Guardiola szóban megegyezett a Cityvel - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2015.05.10. 08:39
null
Guardiola müncheni szerződése még egy évig érvényes (Fotó: Reuters)
A katari tulajdonban lévő beIN Sports információja szerint Pep Guardiola szóban megegyezett a Manchester Cityvel. A tréner és a klub közeledéséről korábban már beszámolt az angol sajtó.

 

Az angol együttes elveszítette a bajnoki címet, de a BL-csoportkörös pozícióját megtarthatja. Jelenleg a második helyen áll a zárás előtt három fordulóval. Manuel Pellegrini menedzsert a legélesebben a BL-kiesés miatt kritizálták: a nyolcaddöntőben oda-vissza kikaptak a Barcelonától.

A Barca és a BL Pep Guardiola esetében is vízválasztó lehet. A bajorok az elődöntő első felvonásán 3–0-ra kikaptak a Camp Nouban, a katalán tréner klubon belüli támogatottsága közel sem százszázalékos. Mind közül a legcsípősebb megjegyzést Thomas Müller tette felé (Mikor fejezzük be ezt a sz.rt?!), a támadó a müncheni taktikára utalt, amelyet amúgy is sokan kritizálnak. Korábbi sajtóhírek szerint amennyiben nem jutnak be a döntőbe, a bajorok elköszönnek tőle. A Porto elleni negyeddöntőt a 3–1-es idegenbeli vereséget követően a 6–1-es hazai visszavágóval még megmentették, kérdés, hogy kedden mire jutnak a Barcelonával.

A manchesteri szakmai ügyekben kompetens, döntéshozói pozíciót betöltő Ferran Soriano és Txiki Begiristain a közös barcelonai időszakból köztudottan jó kapcsolatot ápol Guardiolával, akinek már egy ideje erőteljesen udvarolnak.

A spanyol tréner egyelőre nem hosszabbította meg 2016 nyarán lejáró müncheni szerződését, pedig a klub részéről korábban volt erre irányuló hajlandóság.

„Hazugság – állítja minderről a Sky Sportnak a spanyol futball talán legavatottabb szakértője, több Barca témájú könyv szerzője, Guillem Balague. – Megkérdeztem a két klubot, és érdeklődtem az edző közeli munkatársainál is, a három forrásból kettő ugyanazt állította: hazugság. Teljesen képtelenség az egész, nincs semmilyen megállapodás, nem is beszéltek egymással, egyáltalán nem is történt semmi.”

A Bayern már megvédte bajnoki címét a Bundesligában, tegnap viszont kínos vereséget szenvedett odahaza az Augsburgtól. A BL-elődöntő hazai visszavágójára készülve azonban ez most bizonyára részletkérdés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik