Bayern: „Ennyi arroganciát még nem láttam a klubnál”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.23. 18:44
A Bayern München korábbi ikonikus labdarúgója, az 1974-ben világbajnoki címet nyerő Paul Breitner élesen kritizálta a klubvezetést az előző heti sajtótájékoztató miatt, amelyen bejelentették, több újságíró ellen is jogi lépéseket terveznek a Bayernt ért, szerintük méltánytalan kritikaözön miatt.

Breitner szerint Hoenessék romba döntötték az eddigi munkájukat (Fotó: AFP)
Breitner szerint Hoenessék romba döntötték az eddigi munkájukat (Fotó: AFP)
Breitner szerint Hoenessék romba döntötték az eddigi munkájukat (Fotó: AFP)
Breitner szerint Hoenessék romba döntötték az eddigi munkájukat (Fotó: AFP)
Breitner szerint Hoenessék romba döntötték az eddigi munkájukat (Fotó: AFP)

 

„Mi, vezetők egyetértünk abban, hogy ezt a stílust nem vagyunk hajlandóak elfogadni a továbbiakban a médiától – fakadt ki Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója pénteken, a bajor együttes rendkívüli sajtótájékoztatóján, ahol sokan arra számítottak Niko Kovac vezetőedző menesztését jelentik majd be. – Ez az egész főleg a mi labdarúgóinkra irányult, ezáltal a csapatunkra is. Olvastam, miket írtak Manuel Neuerről. Hát a szavakat sem találom... Négyszer választották meg a világ legjobb kapusának, az, amit ő elért, azt nem lehet néhány véleményben megfogalmazni. Hogy Mats Hummels és Jérome Boateng »nyugdíjas focit« játszanának? Úgy tűnik, hogy a sajtó nem ismer határokat.”

A bajorok vezetősége azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy jogi lépéseket fontolgat egyes újságírókkal szemben, akik hamis információkat terjesztenek, és akiknek inkább ellenőrizniük kellene a forrásaikat.

A klubnál 1970 és 1983 között két periódusban összesen 255 bajnokin pályára lépő Paul Breitner szerint a klub vezetősége azonban ezzel pont az ellenkezőjét éri el, mint amit szeretne.

„Egyetlen sajtótájékoztatóban romba döntötték mindazt, amit az elmúlt években kemény munkával elértek. Végre nem gőgös, arrogáns klubként gondoltak a Bayernre Németország-szerte, erre most több arroganciát mutatnak, mint bármikor abban a negyvennyolc évben, amióta a klub kötelékébe léptem. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget fogok látni a Bayern vezetőitől, mint amennyit ebben a pár percben mutattak.”

A klubelnök, Uli Hoeness ugyanezen a sajtótájékoztatón a Juan Bernat eladása miatt fanyalgó újságíróknak és a Paris Saint-Germainhez igazoló spanyol bekknek egyaránt odaszúrt: „Nézzék meg az előző szezonból a Sevilla elleni BL-negyeddöntőt, és látni fogják, hogy Bernat a hibáival teljesen egyedül majdnem elintézte, hogy kiessünk a sorozatból. Na, mi azon a napon eldöntöttük, hogy eladjuk.”

Breitner szerint egyetlen volt játékosával szemben sem engedhet meg hasonló hangnemet a klub mindenkori vezérkara.

„Uli mindig is a család tagja volt, és az is marad, de ez olyan pillanat, amikor a gyerekeknek oda kell állniuk az apjuk elé, s kijelenteniük, szégyellik magukat amiatt, amit tett” – fogalmazott Breitner, aki együtt nyert világbajnoki címet Hoeness-szel 1974-ben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik