Bayern: a világ egyik legjobb edzője a csapat előtt alázta meg a csodadoktort

Vágólapra másolva!
2020.07.14. 09:10
null
Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, aki több mint négy évtizedes szolgálat után vonult vissza a Bayern kispadjától (Fotó: AFP)
Jürgen Klinsmann ki nem állhatta, Pep Guardiola a csapat előtt üvöltözött vele, de csak ez a két edző volt az, aki nem jött ki a Bayern München és a német labdarúgó-válogatott csodadoktorával, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrttal, aki néhány nappal ezelőtt hagyta ott végleg a bajor együttes kispadját – számolt be ról az origo.hu.

A doktor tudását sok sportoló és civil foglalta imába. Van, aki egy gólja után a térdét csókolgatta, más egy olimpiai aranyérmet ajánlott neki. Amikor a Bayern München 2013-ban úton volt legendás triplázása felé (ebben az évben német bajnokságot, Német Kupát és BL-t is nyert) az egyik hazai sporttelevízió műsorára tűzte a csapat egyik legendás mérkőzését 1988-ból. Azon a felvételen a Bayern padján a játékosokon kívül Jupp Heynckes, Uli Hoeness, Markus Hörwick és Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt ült.

25 évvel később a győztes Bajnokok Ligája döntőben gyakorlatilag ugyanezek az emberek voltak ott, annyi különbséggel, hogy Hoeness a kispad helyett a díszpáholyból szemlélte az eseményeket. Valószínűleg a háttér stabilitása, állandósága nagyban hozzájárul egy klub sikerességéhez.

Ám az idő múlásával nem lehet harcolni. Hiába volt tökéletes munkakapcsolat az említettek között, az idő eljárt felettük. Hörwick-sajtófőnök 33 év után 2016-ban ment nyugdíjba. Heynckes-edző 2018-ban. Hoeness-játékos-sportigazgató-elnök 50 müncheni év után 2019 telén.

A nagy négyes utolsó tagja, Müller-Wohlfahrt-csodadoktor pedig 40 évet követően, 2020. június 30-án, 77 évesen intett búcsút a kispadnak.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik