T. I. 2019.12.02 15:49 Frissítve: 2019.12.02 16:20

Bayern: a Liverpool ásza majdnem Münchenben kötött ki, de valami „nem klappolt”

Ha a Bayern München terve összejön, az európai labdarúgás elmúlt pár idénye egészen másként alakul: a bajorok 2014-ben ajánlatot tettek a ma már a Liverpoolban szárnyaló Sadio Manéért, a szenegáli támadó azonban váratlanul inkább a Southamptont választotta. Minderről a Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge beszélt egy lapinterjúban.

Sadio Mané Salzburgból Münchenbe költözhetett volna (Fotó: AFP)

 

„Érdeklődtünk Mané iránt, de valahogy nem állt össze a dolog, valami nem klappolt" – ismerte el Rummenigge a Bildnek adott interjúban. A német lap megjegyzi, mindez 2014-ben történt, nem sokkal azután, hogy a Red Bull Salzburg 3–0-ra legyőzte a bajorokat egy felkészülési mérkőzésen. A találkozón Mané maga is gólt szerzett. 

 
Bayern: „Nem akarok Sanéról beszélni, úgy biztosan nem lesz olcsóbb!” 

„Inkább a Southamptonba ment, majd onnan a Liverpoolhoz. Sajnálatos dolog” – folytatta a Bayern vezérigazgatója. A Bild cikke úgy fogalmaz: Mané személyes döntése volt, hogy inkább a Premier League-et preferálta a Bundesligával szemben, még akkor is, ha egy középcsapatról volt szó az akkori Southampton esetében, szemben az előző évi BL-győztessel. 

Egész döbbenetes belegondolni, hogy az azóta már a Liverpoolban 143 tétmérkőzést lejátszó és 71 gólt szerző, a 2018–2019-es BL-győzelemben, és az azt megelőző, döntőig tartó menetelésben is oroszlánrészt vállaló Mané 23 millió euró körüli összegért lehetett volna a Bayerné. Főleg, ha hozzátesszük, hogy ma már jóval 120 millió fölé becsülik a szenegáli értékét...

A Bild arra is emlékeztet, 2017-ben szintén egy salzburgi tehetségről, a francia korosztályos-válogatott Dayot Upamecanóról maradt le kevéssel a Bayern. A bekk végül a Red Bull-csoporton belül váltott és a Leipzig futballistája lett.

Korábbi cikkében a német lap utal rá, talán nem véletlen, hogy a Salzburg sem feltétlen akart a müncheniekkel megállapodni, a Lipcse fokozatos megerősödésével számolva, nem szerették volna a cégcsoporthoz tartozó klub lehetséges riválisát erősíteni.

Kérdés, hogy 2014-ben, mikor az RB Leipzig épp a másodosztályba jutott fel, ez mennyiben lehetett stratégiai szempont... 

Mindenesetre Mané útja egészen másként alakult, mint Münchenben remélték. A Bajnokok Ligája előző kiírásában pedig testközelből tapasztalhatták meg, mennyire sajnálatos, hogy nem jött össze számukra az üzlet: a nyolcaddöntőben a liverpooli szélső duplázott az Allianz Arénában, s ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett a Bayern kiejtésében. 

2020.03.27 07:33:58

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Csaknem tíz éve biztos pont a Bayern München kapujában Manuel Neuer, aki forradalmasította posztját.

2020.03.17 16:09:00

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A bajorok „betörtek” Amerikába, Kínába; Szalai egy nap alatt 1000 magyar követőt vitt a Mainzhoz – globalizált (futball)világ.

2020.03.13 08:51:41

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Lipcse)

A magyar válogatott kapus pályafutása legrosszabb estéjéről és egyik legfontosabb meccséről is beszélt.

2020.03.07 18:10:44

Német labdarúgás M. G.

Hakimi gólja döntött, a BVB egymás után tizedik bajnoki sikerét aratta a másik Borussia ellen.

2020.03.03 22:21:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Dietmar Hopp sohasem kapta meg a szurkolóktól az őt a futballba feccölt energiájáért és pénzéért megillető elismerést, illetve a DFB magatartása miatt tulajdonképpen rajta verik el a port.