Bayern: a bajorok egyre közelebb a Man. City középpályásához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.24. 11:37
A Bild információi szerint 75 és 90 millió font közötti összegért cserébe a Bayern Münchenhez igazolhat Leroy Sané, a Manchester City német válogatott szélsője. A klubváltásról szóló pletyka egy ideje már tartja magát a nemzetközi sajtóban, és szerdán Uli Hoeness, a bajor klub elnöke is elismerte, kapcsolatban állnak Sanéval.

Sané búcsút inthet Manchesternek (Fotó: AFP)
Sané búcsút inthet Manchesternek (Fotó: AFP)
Sané búcsút inthet Manchesternek (Fotó: AFP)
Sané búcsút inthet Manchesternek (Fotó: AFP)
Sané búcsút inthet Manchesternek (Fotó: AFP)

 

A személyes feltételekről tárgyalunk” – adott váratlanul nyílt választ Hoeness a Kicker kérdésére, lehet-e Sanéból Bayern-játékos a nyáron.

Most a Bild mindezt azzal egészítette ki, bár Pep Guardiola, a City menedzsere nem szívesen válna meg Sanétól, ő maga adott engedélyt a tárgyalásra korábbi klubja és a szélső között. Guardiola továbbra is jó viszonyt ápol a Bayernnel, ahol 2013 és 2016 között edzősködött, Hoenessék pedig ezt a kapcsolatot felhasználva jutottak el odáig, hogy a két klub közti megállapodás nélkül is egyeztethessenek Sanéval.

Guardiola korábban úgy nyilatkozott, megérti, ha Sané több játéklehetőséget szeretne, ám minden City-játékosnak el kell fogadnia, hogy a Premier League, FA-kupa, Ligakupa, Bajnokok Ligája jelentette négyes terhelést csak úgy tudja elviselni a csapat, ha egy poszton több hasonló képességű futballista is rendelkezésre áll a keretben. Az ok, amiért mégis elengedheti a németet, az az UEFA pénzügyi fair playre vonatkozó szabálya, a Citynek ugyanis sürgősen plusz bevételre van szüksége.

Mint beszámoltunk róla, az UEFA tavasszal újabb vizsgálatot indított az angol bajnoki címet megnyerő klub ellen, s amennyiben a szövetségnél úgy találják, hogy a City megszegte a pénzügyi fair playt, ki is zárhatják a BL-ből.

A Kicker szerint a City legalább 90 millió fontot szeretne Sané játékjogáért, a Bayern ajánlata jelenleg 75 millióról szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik