nemzetisport.hu 2019.05.16 10:34 Frissítve: 2019.05.16 13:38

Man. City: bírósági eljárás indult a pénzügyi fair play miatt

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján közölte, hogy a bírósági kamarához küldte a Manchester City ügyét a pénzügyi fair play (FFP) miatt.

Foghatja a fejét Pep Guardiola, a bíróság elé került a Manchester City ügye (Fotó: AFP)

 

„A Klubok Pénzügyi Kontrollját Végző Testületének (CFCB) vezetője a szervezet független nyomozóival konzultálva úgy döntött, a bírósági kamarához küldi a Manchester City ügyét. A CFCB március hetedikén indított vizsgálatot a Manchester City ellen a pénzügyi fair play potenciális megszegése miatt, amit több sajtóorgánum is megjelentetett. Az UEFA a továbbiakban nem kommentálja az ügyet, amíg a bírósági kamara nem hozza meg döntését” – olvasható az európai szövetség közleményében.

A Manchester City állítólagos vétségeiről éppen hétfőn írtunk hosszabban, ide kattintva olvashat róla bővebben. Sajtóhírek szerint az UEFA vizsgáló bizottsága a Bajnokok Ligájából való kizárást kezdeményezte.

A Manchester City villámgyorsan reagált az UEFA döntésére, hivatalos honlapján rövid közleményt jelentetett meg.

„A Manchester City csalódott, de nem lepődött meg a CFCB bejelentésén. A médiában kiszivárogtatott információk jelzik, milyen folyamatról van szó. A Manchester City bízik benne, hogy a klub számára pozitív végeredménye lesz az ügynek, ha egy független jogi bizottság vizsgálja meg azt. A pénzügyi szabálysértések vádja hamis, a CFCB ajánlása figyelmen kívül hagyja a Manchester City által benyújtott perdöntő bizonyítékokat. A határozat hibákat, félreértéseket és zavaros megfogalmazásokat tartalmaz, ami a megfelelő kivizsgálás hiányát mutatja. A Manchester City által felvetett, nagy jelentőséggel bíró tisztázatlan dolgok a klub álláspontja szerint nem alapos és ellenséges folyamatra utalnak.”

2020.01.20 17:05:58

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Hogy kerül 17 U-válogatott futballista egy olyan csapatba, amely egyetlen bajnokságban sem játszik?

2020.01.19 14:30:21

Angol labdarúgás B. L.

Az éllovas ziccerek sorát rontotta el, két gólját érvénytelenítették, de megvan a 21. bajnoki siker.

2020.01.14 21:48:14

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. A Citynél az elvárás a BL-siker, a Unitednél siker a BL • Raiola felkérést kapott Pogba-ügyben.

2020.01.11 18:11:47

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

José Mourinho Tottenhamje is kikapott a Klopp-csapattól, amely első 21 bajnokijából 20-at megnyert.

2020.01.09 23:01:33

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha kétséges, hogy befektetni a Liverpoolba csábító perspektíva, aminek lehetőségéért akár bíróságra is érdemes járni.