A klubrekorder Dárdai a Hertha kispadjára is leülne

Vágólapra másolva!
2010.03.09. 09:58
null
Valódi példakép, és a klublegendák sorába kerül: Dárdai népszerűsége töretlen a Hertha-drukkerek körében (Fotó: Imago)
A hétvégi Bundesliga-forduló óta Dárdai Pál a Hertha BSC labdarúgócsapatának klubrekordere, miután beállította a német élvonalbeli szereplések terén Michael Sziedat 280 meccses rekordját. A válogatott középpályás a Berliner Zeitungnak adott interjújában kritizálta a bennmaradásért harcoló csapat hozzáállását, és elmondta: szeretne egyszer leülni edzőként is a berlini klub kispadjára.

„A rekordbeállításom azt mutatja, hogy a fegyelemmel és a kemény munkával majdnem mindent el lehet érni, csak mindig fel kell állni a padlóról és küzdeni. Ezek az én erényeim, ezért lehetek példakép a gyerekeknek" – nyilatkozta Dárdai a BZ-nek, hozzátéve: a berlini együttesből pontosan ezek hiányoznak a 2009–2010-es szezonban.

SZIEDAT: „PÁL VALÓDI HARCOS ÉS PÉLDAKÉP”

„Örülök, hogy ilyen játékos állította be a rekordomat. Pál valódi harcos és példakép. Sajnos a csapatban nem az ő erényei csillognak, bennünk sokkal több tűz volt. Ha a Nürnberg ellen nem nyerünk, akkor nagyon rosszak a kilátásaink..." – mondta a Bildnek Michael Sziedat, a Hertha klublegendája.

„Sajnos pont ez a küzdőszellem hiányzik a csapatból, csak a HSV elleni meccsen éreztem, hogy az utolsó csepp vérünkig harcolunk. Egy negatív spirálba kerültünk. A Nürnberg elleni meccs olyan lesz számunkra, mint egy döntő, kizárólag a győzelem elfogadható. Van még esély a bennmaradásra."

A magyar légiós szerint a Hertha egyik gyengesége, hogy a csapat túlságosan is „jófiúkból" áll, így pedig nehéz talpon maradni a Bundesligában. Jellemző, hogy a BZ szavazásán az olvasók 88 százaléka egyetért Dárdai állításával...

„Michael Preetz menedzser szerintem nem hibáztatható a mélyrepülésért, egyszerűen nem volt szerencséje az igazolásokkal. Más kérdés, hogy a mostani keretnek kellett volna már a nyáron összeállnia. Ha kiesünk, akkor kiderül, ki az igazi herthás. Rengeteg pénzről kell lemondanunk, és vissza kell vezetnünk a klubot a Bundesligába. Ez megmutatja, hogy ki milyen jellem is valójában. Mi rántottuk bele a csapatot a bajba, nekünk is kell kihúzni onnan" – mondta Dárdai, aki távlati terveiről is beszélt a lapnak.

„Két évig még élő szerződésem van, az majd eldől, hogy ezt játékosként vagy ifiedzőként töltöm ki. Mindenképpen az edzői pályára akarok lépni, először a fiataloknál akarok dolgozni, aztán feljebb lépni, a profikhoz. Eltökélt célom, hogy a Bundesligában egyszer edzőként üljek a Hertha kispadján."

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2009/25,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik