A Duisburg tíz emberrel is megőrizte előnyét és kupadöntős

Vágólapra másolva!
2011.03.01. 22:44
null
Maierhofer góljával szerzett vezetést a Duisburg a Cottbus ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
A Duisburg hazai pályán 2–1-re legyőzte a Cottbust a labdarúgó Német Kupa első elődöntőjében, így bejutott a döntőbe. A fináléban a holnapi, Bayern München–Schalke összecsapás győztese lesz a Duisburg ellenfele.

Az elődöntőbe vezető úton mindkét másodosztályú csapat élvonalbeli ellenfelet búcsúztatott a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is. A Duisburg a Kaiserslauternt és a Kölnt verte ki a korábban, míg a Cottbus a Wolfsburgnak és a Hoffenheimnek állta útját a Német Kupában.

A két másodosztályú csapat, a Bundesliga 2-ben hatodik helyen álló Duisburg és az egy hellyel mögötte lévő Cottbus ma egymással találkozott a legjobb négy között.

Az első félidőben a Duisburg kezdett jobban, mezőnyfölényét a 24. percben gólra is váltotta a hazai csapat: Olcay Sahan jobb oldali beadását Uwe Hunemeier próbálta kifejelni, azonban a beívelésre érkező Stefan Maierhofer válláról a kapuba pattant a labda.

Az első játékrészben újabb gól már nem született, így 45 perc után 1–0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidőt is a Duisburg kezdte jobban, a kilencedik percben már megduplázta előnyét. Remek támadást vezettek a hazaiak, Ivica Banovic tört be a tizenhatoson belülre, és középre adott labdáját a csapatkapitány, Srdan Baljak a hálóba lőtte.

A 78. percben aztán szépítettek a vendégek. Sao Csia-ji jobb oldali beadására Jules Reimerink érkezett, azonban Bruno Gabriel Soares lerántotta őt a tizenhatoson belül, így a játékvezető jogosan büntetőt ítélt, a hazaiak védőjét pedig kiállította. A tizenegyest Nils Petersen értékesítette.

A házigazdák a hátralévő percekben tíz emberrel is megőrizték előnyüket, így bejutottak a Német Kupa döntőjébe.

A Duisburg eddig háromszor játszhatott kupadöntőt, győzni azonban még egyszer sem tudott. Legutóbb 1998-ban jutott a fináléba, akkor a Bayern München ellen 2–1-es vereséget szenvedett. Ha a holnapi Bayern München–Schalke elődöntőn a bajorok győznek, a Duisburg visszavághat a 13 évvel ezelőtti vereségért.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Duisburg–Cottbus 2–1 (Maierhofer 24., Baljak 54., ill. Petersen 78. – tizenegyesből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik