Hertha: Dárdai Márton elárulta, mi dönt arról, melyik válogatottat választja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 10:30
null
Dárdai Márton elárulta, mi dönt arról, melyik válogatottat választja (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, továbbra sem döntötte el, hogy a német vagy a magyar válogatottban játsszon-e a német másodosztályú Hertha BSC Berlinben született, német utánpótlás-válogatott védője, a magyar Dárdai Márton, aki az rbb24.de-nek elmondta, mi alapján választ.

Dárdai Márton 21 éves kora ellenére régóta alapembere az édesapja, Dárdai Pál irányította Herthának, a felnőtteknél 2020-ban debütáló játékos csapata egyetlen labdarúgója, aki minden tétmérkőzésen pályára lépett a 2023–2024-es idényben.

A belső védőként és védekező középpályásként is bevethető Dárdai Márton novemberben arról beszélt, hogy még nem sokat gondolkozott, melyik válogatottat válassza, de a magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi decemberben meglátogatta, majd arról beszélt, hogy a belső védőt szeretné meghívni a magyar válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseire, ezt követően pedig Dárdai Pál nyilatkozott úgy, hogy büszke lesz rá, ha Márton pályára lép a magyar válogatottban.

„A szívemre hallgatok. Az egész családom Magyarországról származik, de én Németországban születtem. Jelenleg ennél többet nem tudok mondani” – fogalmazott a válogatottság kapcsán Dárdai Márton, aki azt is elárulta, nyáron voltak lehetőségei és maradhatott volna a német élvonalban is.

„Voltak ajánlataim, de nem tudtam azonosulni velük és elutasítottam őket, hogy teljes mértékben a Herthára koncentráljak. Szerettem volna még legalább egy évig maradni. Én is benne voltam a hanyatlásban, úgyhogy jóvá tudtam tenni néhány dolgot” – tette hozzá Dárdai Márton.

A Hertha játékoskerete a másodosztályba való kieséssel alaposan kicserélődött, de a védő szerint a hangulat is teljesen megváltozott.

„A mostani idény teljesen más. Nagyon szórakoztató edzésre jönni, emellett szabadidőmben is sok időt töltök a fiúkkal. A szurkolók is rendkívüli módon mögöttünk állnak. Még ha veszítünk is, akkor is szurkolnak nekünk. Ezelőtt ilyen nem fordult elő túl gyakran. Most megtaláltuk a közös utat, és ez is erősíti a csapat hangulatát. Mindenki küzd egymásért és a pályán kívül is közel állunk egymáshoz” – vélekedett a Hertha 21 éves játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik