Bundesliga: Barcelonában köthet ki a Leipzig sztárja – sajtóhír

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 12:49
null
Dani Olmo a Barcelona célkeresztjében (Fotó: Getty Images)
A német Bild információ szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig egyik sztárjátékosa, Dani Olmo nyáron a spanyol bajnoki címvédő Barcelonához igazolhat.

 

Az RB Leipzig 2023 nyarán közel 250 millió eurós bevételre tett szert olyan játékosok átigazolása kapcsán mint Szoboszlai Dominik (Liverpool), Josko Gvardiol (Manchester City) és Christopher Nkunku (Chelsea). A következő pénzügyi évben a klub számításai szerint elég 60 millió euró bevétel is a kiadások fedezésére.

A német Bild szerint ezt az összeget Dani Olmo eladásával hamar meg is oldhatná a Leipzig. A 25 éves spanyol játékos szerződésében 2024-ben lép életbe egy olyan kitétel, mely szerint klubtól függően 60-65 millió euróért megszerezhető. Ha Dani Olmo álomklubja, a Barcelona bejelentkezik, akkor az alsó határ a valószínűbb.

Olmo édesapja, Miquel és tanácsadója, Andy Bara gyakran lépnek kapcsolatba a Barcelonával az átigazolás megfelelő időpontja kapcsán. Legutóbb állítólag a 2022-es világbajnokság idején Katarban volt egy titkos találkozó. A katalán klub anyagi helyzete miatt azonban a 60 milliós ár kérdésessé teszi az átigazolást.

A Barcelona ificsapataiban is megforduló Olmo 2019-ben csatlakozott a lipcsei csapathoz, azóta 127 mérkőzésen 26 gólig, és 30 gólpasszig jutott. Ebben az idényben három mérkőzés alatt három gólban vállalt szerepet a szeptemberben térdsérülést szenvedő spanyol válogatott játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik