Németország: Völlernek nem tetszett, hogy átmeneti kapitány lett

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 18:54
null
Októberre megtalálnák az új német kapitányt – addig Rudi Völler irányít (Fotó: Getty Images)
A német válogatott a Japántól elszenvedett katasztrofális veresége (1–4) és Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány menesztése után Rudi Völler irányításával vág neki a franciák elleni felkészülési mérkőzésnek. A keddi találkozót megelőző este sajtótájékoztatót tartott a nationalelf, amelyen a megbízott edző, valamint a csapatkapitány, Ilkay Gündogan válaszoltak az újságírók kérdéseire.


„Mindenki tudja, hogy néhány hónappal ezelőtt azért vállaltam munkát a Német Labdarúgó-szövetségnél, hogy Hansi Flick munkáját segítsem. Természetesen mást vártunk a nyári, rosszul sikerült felkészülési meccsek és a mostani, Japán elleni mérkőzés kapcsán is. Annak ellenére, hogy a japánok elleni meccs előtt még hittem benne, most már ez így nem megy tovább” – kezdte sajtótájékoztatóját a német labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Rudi Völler, aki kiemelte, a történtek ellenére Flickhez továbbra is nagyszerű kapcsolat fűzi, ugyanakkor „ebben a kialakult helyzetben mindenképpen lépni kellett”.

„Ez egyszeri alkalom” – szögezte le a német legenda, kijelentve, hogy nem kíván szövetségi kapitány maradni. A válogatott igazgatójaként dolgozó Völler elmondta, célja, hogy a majdani új edzőt is ugyanúgy segíteni tudja, mint Hans-Dieter Flicket. „Remélhetőleg jobb eredmények mellett” – fűzte hozzá.

Völler azt is kijelentette: nem is tetszett neki az, hogy megbízott kapitány lett. „Most az egyszer be tudok segíteni, de fontos, hogy hosszú távú megoldást találjunk. Abban bízom, hogy az Eb-n már jók tudunk lenni” – reménykedett.

Völler és Deschamps 30 év után ismét találkozik
A németeket irányító Rudi Völler és a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps 1993-ban együtt nyert Bajnokok Ligáját az Olympique Marseille-jel. Most 30 év után találkoznak újra egy mérkőzés aktív szereplőjeként.

A 63 esztendős átmeneti edző beszélt arról is, hogyan fogadta Flick a menesztését.

„Látta ő is, hogy nehéz helyzetbe került. De hitt az ügyében – ahogy mi is. Viszont meg kellett neki mondanunk – már a meccs után rögtön, az öltözőben is ezt érezem – hogy ezek után ez így nem mehet tovább vele.”

Hansi Flick végleges utódja kapcsán Völler elmondta, az októberi válogatott meccsnapokra szeretnék megtalálni az új kapitányt – arról, hogy konkrétan kik kiszemeltek a nationalelf kispadjára, nem kívánt beszélni.

Völler kitért a német futball jövőképére is.

„Kétszer egymás után kiestünk a csoportkörben a világbajnokságokon, ez mutatja, hogy valamit rosszul csinálunk. Mindezek ellenére hiszek abban, hogy hihetetlenül kreatív játékosai vannak. Még mindig hiszek abban, hogy sikeresek tudunk lenni. A következő meccs favoritja Franciaország, de hiszek abban, hogy összeáll a csapatunk.”

A franciák elleni mérkőzés kapcsán az átmeneti kapitány elmondta, két-három változtatást tervez a japánok elleni kezdőcsapathoz képest.

Ilkay Gündogan maradt a csapatkapitány (Fotó: Getty Images)
Ilkay Gündogan maradt a csapatkapitány (Fotó: Getty Images)

Rudi Völler mellett az általa a posztján megerősített csapatkapitány, Ilkay Gündogan is kifejtette gondolatait.

„Fontos, hogy végre valamilyen jó eredményt érjünk el. Természetesen nem lesz könnyebb, mint Japán ellen, de lehetséges” – bizakodott a még Flick által kijelölt kapitány.

„Szomorúak, csalódottak és frusztráltak vagyunk – nem csak a Japán elleni meccs, hanem az egész kialakult helyzet miatt. Azt érzem, hogy játékosként magára hagytuk Hansi Flicket. Mindig tettre kész és nagyon motivált volt. Sajnos csapatként nem sikerült ezt jó teljesítménnyé alakítsuk.”

„Bár nem volt mindig sok világklasszis játékosunk, mindig világklasszis csapat voltunk. Azok a legsikeresebb csapatok, amelyek száz százalékban hisznek magukban a pályán” – jelentette ki Gündogan.

„Az alaphangulat mindig jó volt a csapat háza táján, ám azt hiszem, javítanunk kell azon, hogy ha hibázunk, arra reagáljunk és tegyünk is az ellen, hogy legközelebb az adott helyzet jobban sikerüljön.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kedd, 21.00:
Németország–Franciaország, Dortmund (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik