Németország: Én vagyok a megfelelő edző a válogatott élére – Flick

Vágólapra másolva!
2023.09.10. 10:29
null
Flick három vereség után is állítja, jó úton jár a német válogatottal (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, szombaton némi meglepetésre a német válogatott 4–1-re kikapott Japántól Wolfsburgban, s a találkozó után a németek szövetségi kapitánya, Hansi Flick úgy nyilatkozott: azt gondolja, csapatával jó úton jár a hazai rendezésű, jövő nyári Európa-bajnokságot megelőzően, s továbbra is ő a legmegfelelőbb edző a szövetségi kapitányi poszt betöltésére.

Azt írtuk, némi meglepetésre nyert Japán szombat este, ám ha a két ország örökmérlegét nézzük, tulajdonképpen semmi váratlant nem jelentett a japánok sikere. Az ázsiaiak ugyanis csak az első 2004-es meccset veszítették le a németekkel szemben, utána viszont két évvel később egy 2–2-es döntetlen, majd a tavalyi világbajnokságon aratott emlékezetes, 2–1-es japán győzelem áll a sorban, s most itt az újabb távol-keleti siker.

Ráadásul Flicknek ez volt a 25. meccse a német kispad élén, s 12 győzelem mellett 7 döntetlen és 6 vereség a mérlege, ráadásul a hat vereségből négyet idén gyűjtött össze a válogatottal. Amúgy is rendkívül sikertelen évet fut a Nationelf, csupán az idei első, Peru elleni felkészülési meccsén győzött 2–0-ra – legutóbbi három meccsét egyaránt elvesztette, s lehangoló 1–7-es gólkülönbséget tud felmutatni a Lengyelország, Kolumbia és Japán elleni utolsó három mérkőzésén.

„Abszolút csalódott vagyok” – fogalmazott Flick az RTL mikrofonja előtt a 4–1-es vereséggel zárult meccs után. – Jelenleg nincsenek meg az erőforrásaink arra, hogy gólszerzési lehetőséget alakítsunk ki egy ilyen kompakt védelem ellen.Tisztán és világosan fogalmazva: nem voltunk olyan állapotban, hogy legyőzzük őket. A német labdarúgásnak fel kell ébrednie és folytatnia kell a munkát, mert vannak olyan pozíciók, amelyeken fejlődni kell, és az nem segít, hogy ha ehelyett inkább egymást hibáztatjuk”

Az 58 éves szakembertől azt is megkérdezték, hogy vajon, ő-e a megfelelő edző a posztra, és hogy meddig dolgozhat még a német válogatott élén.

„Remélem, minél tovább, bár tisztában vagyok vele, hogy a futballban működnek bizonyos dinamizmusok, és nem láthatjuk előre, hogy mit hoz a jövő. Ettől függetlenül, megvannak az ötleteink, és mindent megteszünk, hogy a csapatot megfelelően felkészítsük az előtte álló feladatra. Annyit mondhatok, azt hiszem, hogy jól dolgozunk, és én vagyok a megfelelő edző erre a posztra” – mondta Flick.

Főnöke, Rudi Völler, a német szövetség sportigazgatója némiképp sokkban volt a japánoktól elszenvedett vereség után, s azt javasolta, elhamarkodott döntések helyett inkább aludjanak egyet a történtekre. Ugyanakkor lehet, hogy a csapatkapitány, Ilkay Gündogan mondta ki a legnagyobb igazságot a meccs tanulságait összegezve: „lehet, hogy a németek jobbnak gondolják magukat, mint amilyenek.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Japán 1–4
(L. Sané 19., ill. Ito 11., Ueda 22., Aszano 90., Tanaka 90+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik