Bundesliga: a Kicker szerint Sallai bajkeverőből lett a Freiburg legjobbja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 21:08
null
A Kicker szerint Sallai Roland bajkeverőből lett a Freiburg legjobbja (Fotó: Getty Images)
Noha nemrég még arról lehetett hallani, hogy távozik a német labdarúgó-élvonalbeli Freiburg magyar válogatott támadója, Sallai Roland remek felkészülés után kiválóan kezdte az új idényt, gólt szerzett és vezére volt csapatának a Szalai Attilát foglalkoztató Hoffenheim elleni 2–1-es siker alkalmával. A Kicker most hosszabb cikket írt Sallairól, aki a lap szerint „bajkeverőből lett a legjobb”.

 

A Kicker azzal kezdi, hogy a Freiburg vezetőedzője, Christian Streich nem arról híres, hogy a játékosok teljesítményét helyezi előtérbe a csapattal szemben, de a Hoffenheim elleni 2–1-es győzelem után dicsérte „több játékos nagyon jó egyéni teljesítményét”.

Streich, bár csak Maximilian Eggesteint nevesítette, a Kicker szerint minden bizonnyal Sallai Rolandra is gondolt, aki az Oberachern elleni kupameccsen két gólpasszt adott, a Hoffenheim elleni góljával pedig sokat tett azért, hogy a Freiburg győzelemmel indítsa az új idényt.

A Kicker felidézte Sallai első félidő hosszabbításában szerzett gólját, megjegyezve, hogy a magyar válogatott támadó nem csak ekkor mutatta meg, mit tud.

„De ez nem volt mindig így” – folytatja a lap, amely szerint a közelmúltig úgy tűnt, hogy Sallai főként csere lesz.

„Az elmúlt hónapokban az edzője többször elmondta, hogy a probléma Sallai és a feje” – fogalmaz a Kicker.

„Szuper fontos játékos, ha tiszta a feje” – idézi a Freiburg sportigazgatója, Jochen Saier Sallairól szóló véleményét a lap, amely úgy fogalmaz, a játékos gondolkodási szünete meghozta a hatását, a május óta tartó formajavulást.

Mint ismert, Sallai Roland tavasszal azt követően került nehéz helyzetbe, hogy édesapja, Sallai Tibor a Metropolnak arról beszélt, hogy Streich azért nem játszatja a fiát, mert nyáron várhatóan távozik. A történtek miatt Sallai kihagyta az RB Leipzig elleni fontos bajnokit, majd kissé új szerepben, a jobb oldalra tért vissza.

„Már ekkor feltűnt a Freiburg támadójának nagy erőssége, amit Streich edző is kiemelt: a helyzeti rugalmasság. Roland játszhat a szélen és hamis kilencesként is” – jegyzi meg a Kicker, kiemelve, hogy Sallai jövője egészen addig maradt nyitott, amíg a sportigazgató nem nyilatkozott arról, hogy marad a magyar válogatott támadó.

„Az, hogy sokan kételkedtek benne, Sallai múltjának is köszönhető. Az előző idény első felében háromszor cserélt tanácsadót, hogy kikényszerítse az átigazolást, de Kevin Schade téli Brentfordba igazolása meghiúsította terveit” – írja a lap, kitérve arra is, hogy a „magyar már nem a bohóckodásaival, hanem a pályán nyújtott teljesítményével határozza meg a címlapokat”.

„Most Sallain múlik, hogy folyamatos jó teljesítménnyel gyűjtsön további érveket annak érdekében, hogy dicsérhesse edzője” – zárul a Kicker elemzése.

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
Hoffenheim–Freiburg 1–2
(Kabak 50., ill. Szalai A. 39. – öngól, Sallai 45+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik