Bundesliga: a Dortmund ultimátumot adott a 18 (vagy 22?) éves csatárának

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 12:05
null
Meg kell hoznia a döntését (Fotó: Getty Images)
A Borussia Dortmund a szerződéshosszabbítás kapcsán ultimátumot adott német válogatott labdarúgójának, Youssoufa Moukokónak.

 

A katari világbajnokságot is megjárt, kameruni származású 18 éves támadó szerződése a nyáron jár le, és egyelőre visszautasította a dortmundi klub hosszabbítási ajánlatát.

Az együttes sportigazgatója, Sebastian Kehl ezzel kapcsolatban kifejtette: így vagy úgy, de a Bundesliga tavaszi idényének hétvégi rajtja előtt szeretnének pontot tenni az ügy végére.

„Youssoufa vagy elfogadja az ajánlatunkat, és a jövőre vonatkozóan is elkötelezi magát a Borussia Dortmund mellett, vagy elválnak az útjaink. Ő és a menedzserei is tudják, hogy még ezen a héten végső döntést várunk a kérdésben, mert szeretnénk lezárni a tárgyalásokat még az első tavaszi meccsünk előtt, és ideális lenne, ha már ő is kizárólag a futballra koncentrálna” – nyilatkozta Kehl.

A hatodik helyezett Dortmund vasárnap a 14. helyezett Augsburgot fogadja a Bundesliga 16. fordulójában.

A sportigazgató hozzátette: az elmúlt években minden támogatást megadtak a játékosnak, aki ugyancsak megdolgozott a sikerért. A szerződéshosszabbítás már hónapok óta terítéken van, és meggyőződésük, hogy szakmailag és anyagilag is vonzó ajánlattal álltak elő, viszont nekik – ahogyan minden más klubnak – „megvannak a korlátaik”, és ezt Youssoufa Moukokónak is jelezték.

A csatár 2016-ban igazolt a Dortmundhoz, s a korosztályos csapatokban több gólrekordot is megdöntött. A felnőtteknél 2020 novemberében mutatkozott be, egy nappal 16. születésnapját követően: a Hertha BSC elleni bajnokin Erling Haalandot váltotta a hajrában. A dortmundi csapatban 44 bajnoki találkozón 11-szer volt eredményes, a most zajló idényben 22 tétmeccsen hat gólt szerzett és hat gólpasszt adott.

Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy Moukoko születési évszámát meghamisíthatták, így valójában négy évvel idősebb, ennek hatására az utána érdeklődő – főként angol és spanyol – élklubok egyelőre kivárnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik