Bundesliga: Szalai Ádámék edzője lett 2016 legjobbja

Vágólapra másolva!
2017.03.22. 10:10
null
Julian Nagelsmann lett az év edzője a Bundesligában (Fotó: a Hoffenheim hivatalos Twitter-oldal)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) Julian Nagelsmannt, a Hoffenheim 29 éves vezetőedzőjét választotta meg 2016 legjobbjának a Bundesligában.

 

„Számos kollégám kiérdemelte korábban ezt a díjat, hiszen évek óta fantasztikus munkát végeznek a legmagasabb szinten. Újoncként hatalmas megtiszteltetés egy ilyen elismerésben részesülni, nem is találom a szavakat” – mondta Julian Nagelsmann a Bundesliga hivatalos oldalának.

A német szakember 2016 februárjában, Huub Stevens távozását követően vette át a Hoffenheim irányítását, ezzel ő lett a Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője. Az akkor a bajnokság utolsó előtti helyén álló csapatot benntartotta az élvonalban, míg a most zajló szezonban még jobban szerepel a Szalai Ádámot is a soraiban tudó együttessel, amely jelenleg a bajnokság negyedik helyét foglalja el.

„Julian Nagelsmann ékes példája annak, hogy milyen sok fiatal, tehetséges edző van Németországban. A játékosként szerzett tapasztalata megnyilvánul a szakértelmében és a vezetőedzői stílusában is” – mondta Horst Hrubesch, a DFB sportigazgatója.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik