Németország: a négy berlini gólból hármat magyar szerzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 01:05
A szombati játéknap után vasárnap is születtek magyar gólok a női labdarúgó Német Kupa második fordulójában. Csiszár Henrietta, Szabó Viktória és Rácz Zsófia csapata, a másodosztályú 1. FC Lübars négy, míg a Tóth Gabriellát foglalkoztató Werder Bremen nyolc góllal nyert.

A Bundesliga 2. északi csoportjában szereplő 1. FC Lübars a gól nélküli első félidő után 4–0-s győzelmet aratott az FSV Babelsberg vendégeként. A berlini együttes első találata Csiszár Henrietta nevéhez fűződik, majd az utolsó húsz percben Rácz Zsófia duplázott. A két gólszerző végigjátszotta a meccset, Szabó Viktória a kispadon ült.Csiszár Henrietta nevéhez fűződik, majd az utolsó húsz percben Rácz Zsófia duplázott. A két gólszerző végigjátszotta a meccset, Szabó Viktória a kispadon ült.

A Tóth Gabriellával felálló Werder Bremen 8–0-ra nyert a TuRa Meldorf otthonában, a magyar válogatott szélső két gólpasszal vette ki a részét a magabiztos sikerből.

A Hoffenheim 5–0-s győzelmet aratott a másodosztályú Saarbrücken ellen, a bokasérüléséből lábadozó Zeller Dóra nem lépett pályára a mérkőzésen.

A játéknap legnagyobb különbségű győzelmét a Turbine Potsdam aratta, amely 11–0-ra verte meg a Holstein Kielt, míg a Bayern München három góllal nyert Duisburgban.

A Wolfsburg szombaton 19–0-ra győzött, Jakabfi Zsanett öt gólt szerzett.

A (német) női labdarúgásban tapasztalható tudásbeli különbségekről sokat elárul, hogy a tizenkét élvonalbeli csapat együttvéve 92–2-es gólkülönbséggel jutott be a nyolcaddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik