1860 München: 15 hónap börtön vagy Bayern-mez az áldozatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.07. 07:06
null
Néhány napja 1860 München-szurkolók is vásároltak a Bayern München boltjában (Fotó: Action Images)
Egy német bírónő nem mindennapi ítéletet hozott két magáról megfeledkező 1860 München-szurkoló ügyében: az általuk megtámadott Bayern München-hívőt fel kellett ruházniuk annak kedvenc csapatának mezével – vagy 15 hónapra börtönbe vonulnak.

 

Az 1860 München három szurkolója tavaly megtámadott egy embert, aki a városi rivális Bayern Münchenért rajong. Eltépték a kabátját, a pólóját és a sapkáját is. Kettejük bíróság elé került tettéért, és az ügyben ítélkező Karin Jung számukra igen „kényelmetlen” büntetést talált ki: ha nem akarnak 15 hónapra börtönbe menni, akkor kárpótolniuk kell áldozatukat, mégpedig egy Bayern-mezzel.

„Mindketten nagyon biztosnak tűntek abban, hogy számukra kedvező ítélet születik – idézi a Bild Karin Jungot, akinek egyébként az 1860 Münchenért dobog a szíve. – Nem mutattak megbánást, semmi bűntudatot nem láttam rajtuk, és a harmadik társukat sem voltak hajlandók megnevezni. Gondolkoztam, mi is lehetne a legfájdalmasabb egy futball-szurkolónak? Végül erre jutottam. Érzékeltetni akartam, hogy a labdarúgás az labdarúgás, nem háború.”

Ügyvédjük, Günter Reisinger szerint a két alperes fejenként 500 eurót (155 ezer forint) adott kárpótlásként áldozatuknak, akinek aztán a Bayern-shopban vettek egy mezt, egy sálat és egy sapkát is, összesen 100 euró értékben.

„Ügyfeleim elnézést kértek a Bayern-drukkertől. Nem olyan nagy fanatikusok, hogy börtönbe menjenek ahelyett, hogy vesznek inkább egy mezt a Bayern boltjában” – mondta a vádlottak védője.

A különleges ítéletet csak azért lehetett meghozni, mert az áldozat beleegyezett ebbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik