Németország: bejelentette visszavonulását Michael Ballack

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.10.02. 16:53
null
Ballack és Rudi Völler, a Leverkusen sportigazgatója az augusztusi búcsúztatás alkalmával
Bejelentette visszavonulását Michael Ballack, aki 98-szor lépett pályára a német labdarúgó-válogatottban.

„Harminchat évesen olyan profi pályafutásra tekinthetek vissza, amelyről álmodni sem mertem gyerekkoromban”– jelentette ki kedden a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes középpályás, aki május 5-én, a Bayer Leverkusen színeiben vívta utolsó, 267. mérkőzését a Bundesligában.

A nemrég ausztrál klubokkal hírbe hozott játékos kifejtette: az utóbbi, futballmentes hónapok során rájött, hogy megérett az idő pályafutásának befejezésére.

„Megtiszteltetés volt világklasszis edzőkkel és játékosokkal együtt dolgozni. Nagyon sajnálom, hogy többet nem lesz lehetőségem nyolcvanezer néző előtt pályára lépni és gólt szerezni. Az elmúlt, futball nélküli hónapok során rájöttem, eljött az idő a befejezésre. Új fejezet kezdődik az életemben, köszönöm a családom és a mellettem állók támogatását, akik nagy szerepet játszottak a sikereimben”– tette hozzá Ballack.

Ballack hazájában szerepelt a Chemnitzer FC, az 1. FC Kaiserslautern, a Bayern München és a Bayer Leverkusen csapatában, összesen négy bajnoki címet és három kupaaranyat gyűjtött. Idegenlégiósként 2006 és 2010 között a Chelsea-t erősítette, amellyel egyszer bajnok, háromszor FA-kupagyőztes lett. Kétszer is közel állt a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, de 2002-ben a Leverkusennel, míg 2008-ban a Chelsea-vel bukott el a fináléban. 98 alkalommal ölthette magára a válogatott mezét, amellyel 2002-ben a világbajnokságon, 2008-ban az Európa-bajnokságon lett második, míg a 2006-os vb-n harmadik helyen végzett.

BALLACK LEGSZEBB GÓLJAI
MICHAEL BALLACK–ÖSSZEÁLLÍTÁS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik