Bayern München: a dühös ultrák előírták Neuernek, hogyan viselkedjen

Vágólapra másolva!
2011.07.14. 17:39
Továbbra sincs béke a Bayern München ultrái és a német élvonalbeli labdarúgóklub nyáron igazolt kapusa, Manuel Neuer között – erről öt szurkolói csoport csütörtöki közleménye tanúskodik.

Manuel Neuer a Schalkéből igazolt a bajorokhoz, ám már az ügylet előkészítésekor, a legutóbbi bajnokság hajrájának mérkőzésein tiltakoztak érkezése ellen a Bayern ultrái, mondván: Neuer bevallása szerint mindig is a nagy rivális Schalke rajongója volt, így semmi keresnivalója Münchenben.

A bajor klub vezetői a békülés jegyében találkozót szerveztek Neuer és a háborgó szurkolói csoportok között, de a csütörtöki közlemény szerint a keddi beszélgetés nem hozott áttörést, béke helyett legfeljebb tűzszünet képzelhető el a felek között.

„Manuel Neuer elmondta, milyen viszonyra törekszik majd velünk, de ettől még nem változott meg a véleményünk róla – olvasható az öt csoport közleményében. – A találkozó során mi is közöltük, mit várunk el tőle. Ha betartja a magatartási kódex pontjait, és kellő tisztelettel lesz irántunk, akkor nem szervezünk több tiltakozó akciót ellene."

Neuer nem kívánta kommentálni a történteket, Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője ugyanakkor leszögezte: a szurkolók egy kisebb csoportja nem írhatja elő egy futballista számára, hogyan viselkedjen. Heynckes bízik abban, hogy a felek kellően intelligensek lesznek, és nem élezik tovább a helyzetet.

Neuer a múlt héten kezdte meg az érdemi munkát a Bayernnél, ám az észak-olaszországi edzőtáborba is elkísérték a vele nem szimpatizáló bajor ultrák, és transzparenst feszítettek ki a következő szöveggel: „Akárhány lövést megfoghatsz, sohasem fogadjuk el, hogy Bayern-mez van rajtad!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik