Tim Wiese volt a párbajhős, a Werder Bremen lett a döntős

Vágólapra másolva!
2009.04.22. 23:19
A Bayer Leverkusen után a Werder Bremen jutott be a Német Kupa döntőjébe, miután az északi derbin 1–1 után tizenegyesekkel 3–1-re legyőzte idegenben a Hamburgot.
A végsőkig küzdöttek: végül a sötét mezes brémaiak ünnepelhettek
Fotó: Reuters
A végsőkig küzdöttek: végül a sötét mezes brémaiak ünnepelhettek
A végsőkig küzdöttek: végül a sötét mezes brémaiak ünnepelhettek
Fotó: Reuters
A végsőkig küzdöttek: végül a sötét mezes brémaiak ünnepelhettek

Az első elődöntőben is volt küzdelem elég (4–1-re győzte le a Leverkusen a másodosztályú Mainzot, de csak hosszabbítás után), a másodiktól pedig mindent lehetett várni, csak nem sima meccset, hisz Észak-Németország két nagycsapata, a HSV és a Werder csapott össze.

A hamburgi bajnokin volt minden, csodagóltól kamikaze kapusig, a kupameccs sem kezdődött rosszul: a 6. percben Özil húzott el a jobb szélen, élesen középre adott, de Almeida lekéste a bepasszolt labdát. Négy perccel később a vendégeknél volt már az előny, Diego pontos szabadrúgását a röviden érkező Per Mertesacker továbbította védhetetlenül a hálóba (0–1).

A hazaiak meglepetésüket egy centikkel elszálló Guerrero-bombával igyekeztek palástolni, míg a másik oldalon Naldo gondolta úgy, hogy a 40 méter lőtávol: löketét Rostnak kellett kiöklöznie.

A HSV kapusa a 30. percben Boenisch lövését hatástalanította, a brémaiak pedig nagyon elégedetten térhettek pihenőre: Thomas Schaaf okos taktikával küldte pályára a csapatot, mely irányította az első játékrészt, és megérdemelten vezetett.

Martin Jol cserével igyekezett frissíteni, és a beállt Pitroipa egy óriási kihagyott ziccerrel kezdett. A Hamburg felpörgött, és kapuja elé próbálta nyomni a vendégeket, de a Werder védői jól állták útját a hazai támadásoknak.

A több mint egy óráig eredménytelenül próbálkozó HSV aztán a 67. percben egalizált: Ivica Olic üresen kapta a labdát a tizenhatoson belül, majd Wiesébe lőtt. A kipattanót Demel küldte rá, Olic ebbe is beleért, ezzel pedig becsapta a kapust (1–1).

A 72. percben Diego esett nagyot Boateng mellett (nem kapott tizenegyest), a Hamburg pedig megpróbált támadni a győztes gólért, de majdnem megbánta. Tíz perccel a vége előtt egy HSV-szögletet követően kontráztak a vendégek, de Mertesacker helyzetben rosszul vette át a labdát. A hátralevő időben már egyik csapat sem tudott betalálni, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást a kapusok bravúrokkal kezdték (Rost Naldo fejesét, Wiese Boateng lövését védte), és bravúrokkal fejezték be: Rost Rosenberg, Wiese Pitroipa elől mentett. A tizenegyesek döntöttek, no meg a meccs előtt a hazaiakat gyakran hergelő Wiese, aki három lövést is hárított, így a Werder jutott a fináléba.

NÉMET KUPA

ELŐDÖNTŐ
Hamburger SV (I.)–Werder Bremen (I.) 1–1 (Olic 67., ill. Mertesacker 11.), tizenegyesekkel 1–3
A döntőben: Bayer Leverkusen–Werder Bremen
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik