Torghelle továbbra is ipari mennyiségben termeli a gólokat

Vágólapra másolva!
2008.10.19. 16:21
A német másodosztályú bajnokság nyolcadik fordulójában vasárnap délután Szabics Imre és Torghelle Sándor csapata, az Augsburg a St. Pauli csapatát fogadta, és nyert 3–2-re. Torghelle végigjátszotta a mérkőzést és gólt szerzett, Szabics 72 percet játszott.
Torghelle ismét lecsapott
Fotó: Imago
Torghelle ismét lecsapott
Torghelle ismét lecsapott
Fotó: Imago
Torghelle ismét lecsapott

Torghelle Sándornak a 2008–2009-es szezonban nyújtott teljesítménye, illetve – minthogy csatárról van szó, és a gólok minősítenek – hét forduló alatt összehozott négy gólja meggyőzte Erwin Koemant, a magyar labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitányát is, és bevetette őt a világbajnoki selejtezőkön.

Az élet – az albánoknak és a máltaiaknak lőtt Torghelle-gólok – a kapitány jó döntését és a csatár kiváló formáját igazolta. Visszatérve a Bundeliga 2.-ben szereplő Augsburghoz, Torghellének ismét csak egy dolga maradt: újabb gólokat szerezni.

Az Augsburgnak kellettek is a gólok, mert a kiscsapat továbbra is a kiesőzónában tanyázik. A Rosenau Stadionban 14 ezer drukker előtt a tabellán a középmezőnyben elhelyezkedő St. Pauli a papírforma szerint vezetést is szerzett a második félidő elején, aztán az 58. percben jött a menetrendszerű Torghelle-találat.

A magyar csatár lecsapott egy hazafejelt labdára, és bal lábbal a kapuba lőtte (1–1). Két perccel később már ismét a vendégeknél volt az előny Schultz gólja után, ám a 79. percben Möhrle találata már a pontszerzést jelentette, sőt Thurk gólja egy szabadrúgást követően a hosszabbítás második percében három pontot hozott az augsburgiaknak.

Torghelle végigjátszotta a mérkőzést, Szabics 72 percet volt a pályán.

A forduló két nagyarányú győzelmet is hozott. A Duisburg többek között az egykor Magyarországon légióskodó Dorge Kouemaha találatával győzött 5–1-re., míg a Hansa Rostock 9–0-ra kiütötte a Koblenz együttesét.

BUNDESLIGA 2

8. FORDULÓ
Augsburg–St. Pauli 3–2
Augsburg: Torghelle végigjátszotta a meccset, és gólt lőtt, Szabics 72 percet játszott
Duisburg–Ingolstadt 5–1
Hansa Rostock–Koblenz 9–0
1860 München–Greuther Fürth 3–1
Wehen–FSV Frankfurt 3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik