Remeklő magyarok: gólt lőtt Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is

Vágólapra másolva!
2008.09.27. 17:34
Magabiztosan, három góllal múlta felül hazai pályán a Borussia Dortmund együttese a VfB Stuttgartot a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 6. fordulójában. A BVB-ben Hajnal Tamás gólt szerzett és gólpasszt adott a 3–0-s eredménnyel záruló mérkőzésen. Hannoverben Huszti Szabolcs győztes találattal vétette észre magát a Bayen München ellen.
Hajnal Tamás fogadja a társak gratulációját
Fotó: Reuter
Hajnal Tamás fogadja a társak gratulációját
Hajnal Tamás fogadja a társak gratulációját
Fotó: Reuter
Hajnal Tamás fogadja a társak gratulációját

A magyar játékosok teljesítményétől volt hangos Németország a szombati Bundesliga-játéknapon. A megfogalmazás persze lehet, hogy kissé túlzó, de ragyogó érzés leírni, hogy Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is kulcsszerepet vállalt csapata sikerében.

Hajnal kezdőként 80 percet töltött a pályán a Borussia Dortmund együttesében a VfB Stuttgart elleni összecsapáson.

A magyar légiós a 11. percben valami irdatlan nagy gólt ragasztott Jens Lehmann kapujának bal oldalába. Hajnal harminc méterről vállalkozott lövésre, a német kapus pedig nem tudott hárítani – megszerezte a vezetést tehát a BVB.

A 20. percben aztán Hajnal az előkészítésben jeleskedett, igaz, ahhoz, hogy a magyar játékos gólpasszt is jegyezzen a találkozón, kellett a játékvezető jóindulata is. Felipe Santana ugyanis kissé lekönyökölte Lehmannt az ötösön belül, s úgy fejelte a kapuba Hajnal beívelését követően a labdát. De gól az, amit a játékvezető megad.

A 73. percben Alexander Frei fejese döntötte el végérvényesen a három pont sorsát.

Huszti Szabolcs a Bayern München elleni bajnokin szerzett álomgólt. A ballábas középpályást Mark van Bommel vágta fel a tizenhatos előterében, a sértett azonban büntetett: Szabolcs a müncheni kapu jobb felső sarkába tekerte a tizenhatos jobb sarkától leadott szabadrúgást. Nem sokan számítottak arra, hogy Huszti ebből a helyzetből kapura lő – Michael Rensing sem.

Ez a gól pedig elég volt ahhoz, hogy a Hannover otthon tartsa a három pontot a rekordbajnok ellen.

Dárdai Pál a 69. percben állt be a Hertha BSC együttesébe az Energie Cottbus elleni bajnokin. A berlini csapat hazai pályán szerepelt, ennek ellenére vereséget szenvedett.

NÉZZE MEG HUSZTI SZABOLCS GÓLJÁT!



BUNDESLIGA

6. FORDULÓ
Werder Bremen–Hoffenheim 5–4 (Özil 8., 81., C. Pizarro 17., Diego 21., A. Hunt 30., ill. Ba 16., Salihovic 36., Ibisevic 62., Compper 71.)
Hamburger SV–Borussia Mönchengladbach 1–0 (Petric 12.)
Hannover–Bayern München 1–0 (Huszti 23.)
Hertha BSC–Energie Cottbus 0–1 (Jelics 13.)
Borussia Dortmund–VfB Stuttgart 3–0 (Hajnal 11., Felipe Santana 20., Frei 73.)
VfL Bochum–Bayer Leverkusen 2–3 (Sesták 79., Kaloglu 81., ill. Vidal 6., Renato Augusto 21., Helmes 62.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik