Huszti Szabolcs nem ad a játékát kritizálók véleményére

Vágólapra másolva!
2008.09.19. 09:37
Huszti Szabolcs csapata, a Hannover a Bundesliga 4. fordulójában a Mönchengladbach ellen megszerezte első győzelmét a 2008–2009-es bajnokságban. Huszti Szabolcs, a csapat magyar középpályása ugyan elhibázott büntetővel kezdte a mérkőzést, ám később két fontos találattal és egy büntető kiharcolásával vette ki a részét a nagyarányú győzelemből.
Huszti csak a benne bízók véleményét hallgatja meg
Fotó: Imago
Huszti csak a benne bízók véleményét hallgatja meg
Huszti csak a benne bízók véleményét hallgatja meg
Fotó: Imago
Huszti csak a benne bízók véleményét hallgatja meg

A válogatott játékos korábban nem értette azokat a híreszteléseket, mely szerint edzője, Dieter Hecking nem számít majd rá a bajnokin, hiszen a tavalyi szezonban tíz góljával és ugyanennyi gólpasszával ő volt a csapat legeredményesebb játékosa.

Azt ugyanakkor a játékos is elismerte, hogy az első két fordulóban nem futballozott csúcsformában (a harmadikon nem játszott).

„Elismerem, ha nem megy a játék, és a Schalke, majd a Cottbus ellen tényleg nem ment. A társaimnak sem, de ez nem mentség. Stuttgartban ugyanakkor azért nem léptem pályára, mert csak a találkozót megelőző órákban dőlt el, hogy nem igazolok máshová, így Dieter Hecking jobbnak látta, ha pihentet. Szívesen játszottam volna, jeleztem is neki, de az együttest ő rakja össze, nem én” – mondta a ballábas játékos.

Huszti azonban nem teljesen elégedett hétvégi teljesítményével sem. A középpályás szerint a tizenegyest minden alkalommal be kell lőni, és azon kívül is volt olyan helyzet, amit illett volna gólra váltani. Emlékezhetünk, a válogatott mérkőzésen is akadtak lehetőségei.

„Őszinte leszek: sok irigyem van, és kicsit sem foglalkoztat, hogy ők miként vélekednek rólam. Persze vannak olyanok, akiknek adok a véleményére – ráadásul mindannyian jártasak a futballban –, s ők nem állították, hogy rosszul játszottam volna. Hiányérzetem természetesen van – többek között kihagyott helyzeteim miatt –, ám ha például Erwin Koeman azt mondja a szemembe, hogy megfelelő volt a teljesítményem, akkor úgy vélem, nyugodt lehet a lelkiismeretem. Jobban járnánk, ha mutogatás, bűnbakkeresés helyett mindenki magába nézne” – összegzett Huszti.

A középpályás hozzátette: jó helyen van Hannoverben. „Élvezem a klubedző, illetve a szövetségi kapitány bizalmát, és szerintem még akkor is élvezem majd, amikor a fennhangon kritizálók már a labdarúgás közelében sem lesznek” – mondta a játékos, akit nem érdekel, ki mit nyilatkozik róla.

NÉZZE MEG HUSZTI SZABOLCS GÓLJAIT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik