Jens Lehmann nem tud napirendre térni az „elcsalt” Eb-döntő fölött

Vágólapra másolva!
2008.08.04. 12:32
Jens Lehmann, a VfB Stuttgart német kapusa továbbra sem tudja feldolgozni az Európa-bajnokság döntőjének történéseit. Az egykori Arsenal-játékos ismét előjött teóriájával, mely szerint a játékvezető, Roberto Rosetti a döntéseivel a későbbi győztes spanyol válogatottat támogatta.
Lehmann továbbra is szítja a tüzet
Foto: Action Images (archív)
Lehmann továbbra is szítja a tüzet
Lehmann továbbra is szítja a tüzet
Foto: Action Images (archív)
Lehmann továbbra is szítja a tüzet

Jens Lehmann nem fogadja el a vereséget. A VfB Stuttgart német kapusa ismét hangot adott véleményének, hogy a svájci-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság fináléjában Roberto Rosetti gyakorlatilag elcsalta a mérkőzést a spanyolok javára.

„Még a döntő után ennyivel is rendkívül dühös vagyok” – nyilatkozta a Sport Bildnek Jens Lehmann.

„Azt gondolom, hogy a játékvezető ellenünk fújt. Kissé elfogult volt” – tette hozzá az Arsenaltól a mostani átigazolási szezonban hazatérő játékos.

A kontinenstorna döntőjében Fernando Torres góljával a spanyol válogatott a legtöbb (semleges) futballszerető véleménye szerint megérdemelten nyert a Nationalelf ellen. Egy esemény azonban azóta is borzolja a német szimpatizánsok kedélyét.

David Silva a mérkőzésen „megbúbolta” Lukas Podolskit, ám Rosetti nem állította ki a spanyol játékost.

„A játékvezető nem mutatta fel a piros lapot Silvának, és egy kezezésgyanús szituációban sem fújt a javunkra. Ezzel szemben amikor a mérkőzés végén nekünk lett volna gólszerzési lehetőségünk, közbesípolt. Véleményem szerint azon az estén valami nem stimmelt a játékvezetővel” – zárta gondolatait Lehmann.

A 2006 óta a Nationalelf első számú kapusának számító Lehmann továbbra sem döntött arról, hogy visszavonul-e a német válogatottól, de az augusztus 20-án megrendezésre kerülő, Belgium elleni barátságos mérkőzésig mindenképp közli Joachim Löw szövetségi kapitánnyal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik