Hajnal Tamás bemutatkozott a Borussia Dortmund csapatában

Vágólapra másolva!
2008.07.07. 09:57
A frissiben Dortmundba érkező Hajnalnak nem kellett sokáig várnia rá, hogy bizonyíthassa Jürgen Klopp edzőnek, számolhat vele a bajnokságban és az UEFA-kupában is. A Wattenscheidben rendezett négycsapatos tornán, amelyen a dortmundiakon kívül a Rot-Weiss Essen, az MSV Duisburg és a házigazda SG Wattenscheid 09 vett részt, a magyar középpályás jó játékkal hívta fel magára a figyelmet.
Hajnal Tamás nem csak a magyar válogatott, hanem a Dortmund kulcsembere is lehet
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Hajnal Tamás nem csak a magyar válogatott, hanem a Dortmund kulcsembere is lehet
Hajnal Tamás nem csak a magyar válogatott, hanem a Dortmund kulcsembere is lehet
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Hajnal Tamás nem csak a magyar válogatott, hanem a Dortmund kulcsembere is lehet
A Borussia a patinás Rot-Weiss Essen gárdája ellen lépett először pályára, ez volt az első hivatalos mérkőzés, amelyen Jürgen Klopp ült a fekete-sárgák kispadján. A mesteren kívül Hajnal Tamás is debütált, és ez különösen nagy szó, mert a Dortmund kezdő tizenegyében csupán két újonnan igazolt játékos nevét fedezhettük fel: a fiatal védő, Neven Subotic, és nagy örömünkre a mi Hajnal Tamásunk kapott bizalmat az edzőtől.

A Borussia a mérkőzés során időnként nagyon szép kombinatív támadásokat vezetett, bár a felkészülési időszakra jellemző fáradtság érezhető volt a hatszoros német bajnok játékán. A találkozó legnagyobb dortmundi helyzete Hajnal nevéhez fűződik, lövését az Essen védői a gólvonalról vágták ki. Mivel a rendes játékidő 0–0-val ért véget, következtek a tizenegyesek, ennek során az Essen bizonyult jobbnak, így a Dortmund a kisdöntőben folytathatta szereplését.

A harmadik helyért vívott találkozón az MSV Duisburg együttese ellen élénken kezdett a BVB, és az első negyvenöt percben többször is eldönthette volna a mérkőzést. A helyzeteket azonban nem sikerült gólra váltani, pedig a magyar középpályás ismét közel járt a gólszerzéshez, egy elé pattanó labdát centiméterekkel lőtt a kapufa mellé.

Ez a találkozó is gól nélkül ért véget, így ismét a büntetők döntöttek, ezúttal a bronzérmes kilétéről. Úgy tűnik, a Dortmundnak még gyakorolnia kell ezt a műfajt, a BVB ugyanis a Duisburggal szemben is alulmaradt, s a negyedik helyen végzett.

A magyar szurkolók számára azonban az eredménynél sokkal fontosabb, hogy Hajnal Tamás mind a két mérkőzést végigjátszotta, és ezt rajta kívül csak Dede és Diego Klimowicz mondhatja el magáról. Ha Hajnal továbbra is tartja jó formáját, esélye van rá, hogy a Bundesliga nyitó fordulójában, a Bayer Leverkusen ellen is kezdőként fut majd ki a pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik