Kirúgták Michael Skibbét a Bayer Leverkusen vezetőedzői posztjáról

Vágólapra másolva!
2008.05.21. 14:30
Michael Skibbe állásába került a Werder Brementől elszenvedett vereség. A Bayer Leverkusen szombaton 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a tabellán második helyezett Werder Brementől. A „gyógyszergyáriak” a vereséggel lecsúsztak a negyedik pozícióból a hetedikbe, a csapat vezetése ma pedig úgy döntött megválik az eddigi trénertől.
Michael Skibbe lógó orral távozik Leverkusenből
Fotó: Imago
Michael Skibbe lógó orral távozik Leverkusenből
Michael Skibbe lógó orral távozik Leverkusenből
Fotó: Imago
Michael Skibbe lógó orral távozik Leverkusenből

A Bayer Leverkusen számára hatalmas csapás volt az utolsó forduló, hiszen a pontvadászatban a Hamburg és a Wolfsburg is megelőzte őket, így a leverkuseniek jövőre nem indulhatnak az UEFA-Kupában.

A csapat vezetése szerdán délelőtt ült össze, és hozta meg döntését, miszerint Skibbének mennie kell, és a jövőt új szakember vezetésével képzelik el.

„A Bundesliga végeredménye és a tény, hogy ez nem találkozott az év eleji céljainkkal eredményezte, hogy ügy döntöttünk: azonnal elválnak útjaink Michael Skibbétől” - mondta a klub szóvivője, Wolfgang Holzhäuser.

A szóvivő elmondta, hogy sokszor és hosszan egyeztettek Skibbével, de végül minden abba az irányba mutatott, hogy a klub számára a legjobb döntés a váltás.

Skibbének gyakorlatilag a bajnokság hajrája miatt kell távozni: a Leverkusen az utolsó tíz fordulóban mindössze hét pontot szerzett. A 42 éves Skibbének 2009-ig szólt a szerződése, amit most felbontottak. Skibbe szűkszavúan vette tudomásul a döntést.

Elmondta, hogy élvezte a Bayer kispadján töltött időt, és sajnálatát fejezte ki az elmúlt hetek sikertelensége miatt. „A legjobbakat kívánom a Bayer Leverkusennek a jövőben, és sok sikert!” - zárta nyilatkozatát az edző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik