A Hamburg együttese esélyt sem hagyott a Rot-Weiss Essennek

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 21:38
Négy mérkőzést rendeztek szerda este a labdarúgó Német Kupában. A Hamburg volt a leginkább magabiztos, Rafael van der Vaarték három góllal verték az Essent. Mario Gomez háromszor is betalált Brémában, így továbbjuttatta a Stuttgartot. Hosszabbítás után jutott tovább a Carl Zeiss Jena.
Háromszor örülhettek gólnak a hamburgiak Essenben
Reuters
Háromszor örülhettek gólnak a hamburgiak Essenben
Háromszor örülhettek gólnak a hamburgiak Essenben
Reuters
Háromszor örülhettek gólnak a hamburgiak Essenben

A nyolcaddöntőket rendezik a Német Kupában, a keddi négy mérkőzés után szerdán is ugyanennyit rendeztek meg. Torghelle Sándor együttese, a Carl Zeiss Jena a Bielefeldet fogadta, a magyar csatár nem játszhatott. A vendég Arminia a 42. percben jutott előnyhöz, ekkor a dán Jonas Kamper lesprintelte Tobias Wernert, majd beadását öt méterről Artur Wichniarek továbbította a hálóba.

A 83. percben azonban a másodosztályú csapat kiharcolta a hosszabbítást, Werner szabadrúgása után Nils Petersen öt méterről bólintott Hain kapujába.

A ráadásban mindkét együttes beszedett egy-egy piros lapot (Allagui könyöklés miatt azonnali pirosat, míg Kamper két sárgát). Sokan már úgy gondolták, hogy a tizenegyespárbaj fog dönteni, ám a 116. percben dőlt el a meccs: Gabriel vitte földre Scheidet a tizenhatoson belül, és a megítélt büntetőt Jan Simak váltotta gólra. A Nürnberg után tehát a Bielefeldet is elbúcsúztatta az egykori NDK-s csapat.

Magabiztos győzelmet aratott a Hamburg Essenben. Már a hatodik percben vezetést szerzett az északi alakulat, Eric Maxim Choupo-Moting szépen hagyta ott Andersent és Kotulát, beadását Rafael van der Vaart hat méterről fejelte Masuch hálójába.

Szünet után a vendégek gyorsan eldöntötték a továbbjutást, előbb Piotr Trochowski 22 méteres lövése akadt be az esseni hálóba, majd Van der Vaart kiugratása után Ivica Olic lőtt a bal sarokba.

Mario Gomez remeklését hozta a VfB Stuttgart brémai vendégjátéka, a bajnoki címvédő a Werder amatőrcsapatával játszott. Az alacsonyabb osztályú hazaiak az első félórában jól tartották magukat, ám az első stuttgarti lehetőség máris gólt eredményezett: egy kontra során Khedira passzolt Gomezhez, aki húsz méterről vette be Pellatz hálóját.

A félidő végéig még kétszer rúgott gólt a válogatott csatár, úgy tűnt, eldőlt a meccs. A brémaiak azonban a második félidőben meglepték a vendégeket, előbb az 57. percben Heider emelte át Schäfer kapus fölött a labdát, majd szűk negyedórával később Peitz fejelte a kapuba Heider beadását. Az egyenlítő gól azonban már nem sikerült a Werdernek.

Tizenegyesek után lépett tovább a Wolfsburg a negyeddöntőbe, miután legyőzte a Schalkét. A mérkőzésen a gelsenkircheniek szereztek vezetést, és szinte a lefújásig győztesnek érezhették magukat. Karimov azonban a ráadásban visszahozta csapatát a meccsbe. A hosszabbítás nem hozott döntést, jöhettek a tizenegyesek: míg a wolfsburgiak mind az öt próbálkozásukat gólra váltották, addig a Schalkétól Mladen Krsztajics lövését védte Benaglio kapus.

NÉMET KUPA

NYOLCADDÖNTŐ
Carl Zeiss Jena (II) - Bielefeld 2-1 - h. u. (Petersen 84., Simak 116.-11-es ill. Wichniarek 42.)
RW Essen (III) - Hamburg 0-3 (Van der Vaart 6., Trochowski 52., Olic 55.)
Werder Bremen amatőr (III) - Stuttgart 2-3 (Heider 57., Peitz 71. ill. Gomez 29., 32., 43.)
Wolfsburg - Schalke 1-1 - tizenegyesekkel 5-3 (Karimov 90+1. ill. Lövenkrands 27.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik