Lothar Matthäus egyéni tanfolyamon szerezhet edzői diplomát

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 14:16
Külön, kifejezetten az ő számára kialakított tanfolyamon szerezheti meg a szakedzői diplomáját Lothar Matthäus. A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya februártól májusig vesz részt a kurzuson. Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) főtitkára szerint egyedi esetről van szó, a későbbiekben már nem terveznek ilyen lépéseket.

Sokszor bírálták Lothar Matthäust, hogy úgy folytat edzői munkát, hogy nincs meg a megfelelő végzettsége. Igaz, Németországban korábban az is megesett, hogy valaki mindenféle edzői papír nélkül még a válogatott kispadjára is leülhetett, elég ha csak Franz Beckenbauer 1984-es kinevezésére gondolnunk.

A korábbi 150-szeres válogatott futballistának most lesz lehetősége az edzői tanfolyam elvégzésére, ráadásul nem is a DFB hagyományos kurzusán. A szövetség ugyanis Matthäus számára egy egyénileg kialakított tanfolyamot szervez.

„Ezzel a kurzussal, amit az UEFA is jóváhagyott, Lothar Matthäusnak a német futballért tett szolgálatait szeretnénk jutalmazni” – nyilatkozta Wolfgang Niersbach, a DFB főtitkára.

A sportvezető hozzátette, hogy kivételes alkalom, hogy ilyet szerveznek, más nem részesül ebben az elbánásban.

A jelenleg állás nélkül lévő, legutóbb az iráni válogatott szövetségi kapitányi posztjával hírbe hozott Matthäus februártól májusig végzi a kurzust. A DFB szokásos, tíz hónapig tartó tanfolyama júniusban indul.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik