Hajnal Tamás a nyártól a Borussia Dortmund játékmestere lesz

Vágólapra másolva!
2008.01.23. 12:20
Az egyik legnépszerűbb német klubba, a Borussia Dortmundba igazol a nyáron a Karlsruhe játékmestere, Hajnal Tamás. A 26 éves válogatott futballista még ezen a héten aláírja négy évre szóló szerződését az észak-rajna-vesztfáliaiakhoz. Ez az utóbbi időszak legjelentősebb igazolása, amely magyar labdarúgót érint. A Karlsruhe 1,5 millió eurót kap érte.
Hajnal Tamás (jobbra) élete nagy lehetősége előtt áll
Imago
Hajnal Tamás (jobbra) élete nagy lehetősége előtt áll
Hajnal Tamás (jobbra) élete nagy lehetősége előtt áll
Imago
Hajnal Tamás (jobbra) élete nagy lehetősége előtt áll

A Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros német bajnok, kétszeres kupagyőztes Dortmund együttesének játékosa lesz a következő idénytől Hajnal Tamás.

A megállapodásról Rolf Dohmen, a Karlsruhe klubigazgatója tájékoztatta a DPA német hírügynökséget, megerősítve ezzel a korábbi sajtóértesüléseket.

„Nemsokára huszonhét éves leszek, így a következő profi szerződésem valószínűleg a legfontosabb a pályafutásom szempontjából” – idézte a DPA Hajnal Tamást.

Hajnalnak eredetileg 2010-ig szólt a szerződése a KSC-nél, de a záradékban foglaltak lehetővé tették a váltást.

Az esztergomi születésű játékos 1998, azaz 17 éves kora óta játszik – kétéves megszakítással – Németországban. 2004-ig a Schalke alkalmazásában állt, majd a belga St. Truidenbe igazolt, ahol 2006-ig szerepelt.

Hajnalt 2006-ban szerződtette a Bundeliga II-ben szereplő Kaiserslautern, de a 2007–2008-as idény elején a Karlsruhe szolgálatába szegődött.

Az utóbbi időszakban a német élvonal egyik legjobb játékmesterévé nőtte ki magát (öt gól és hat gólpassz fűződik már a nevéhez), és a Várhidi Péter irányította magyar válogatottban is alapember lett.

A nemzeti együttesben eddig 20 alkalommal lépett pályára, s 2007. októberében a Lengyelország elleni barátságos mérkőzésen büntetőből megszerezte első – s eddig egyetlen – gólját is a válogatottban.

Január közepén a Kicker című német sportmagazin közvélemény-kutatást végzett a Bundesligában szereplő 275 játékos körében, és a szavazatok alapján az év felfedezettje Hajnal Tamás lett.

A Kicker 2007 karácsonya előtt összesítette az idény első felében adott osztályzatait is: a magyar légiós 2,88-as átlaggal a tizedik helyen végzett ebben a speciális rangsorban (Németországban a legjobb osztályzat az 1-es, és 5-ösig értékelnek a szakírók).


Hajnal Tamás gólja Lengylország ellen a válogatottban
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik