Huszti Szabolcs és csapata örülhetett a „magyar rangadó” után

Vágólapra másolva!
2007.08.17. 22:41
A Karlsruhe otthonában diadalmaskodott 2-1-re a Hannover labdarúgócsapata a német bajnokság második fordulójának nyitómérkőzésén. Mindkét együttesben volt magyar futballista: a hazaiaknál Hajnal Tamás végig a pályán volt, és gólpasszt adott, a vendégeknél Huszti Szabolcs a 60. percben lecserélték.
Hiába szerzett vezetést a Karlsruhe, a Hannover fordítani tudott
Hiába szerzett vezetést a Karlsruhe, a Hannover fordítani tudott
Hiába szerzett vezetést a Karlsruhe, a Hannover fordítani tudott
Hiába szerzett vezetést a Karlsruhe, a Hannover fordítani tudott

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Két magyar játékos is a kezdőben kapott szerepet a Bundesliga második fordulójának nyitómérkőzésén: Hajnal Tamás a Karlsruhét, Huszti Szabolcs pedig a Hannovert erősítette.

Az első félórában helyzetet szinte fel sem jegyezhettünk, egyedül Brugginknak volt egy lehetősége, ám akkor lövése lepattant a kétségbeesetten hátrajövő Timmről. Nem volt azonban unalmas a mérkőzés, hatalmas csata dúlt a pályán.

Balitsch is kihagyott egy ordító helyzetet, majd a 37. percben első lehetőségét gólra váltotta az újonc KSC: Hajnal ívelt jobbról középre szabadrúgást, az előrehúzódó Franz megszabadult védőjétől, majd hat méterről a bal felső sarokba bólintott.

A félidőt még Huszti Szabolcs jobbösszekötő helyéről leadott lövése zárta le, ám a kapu felé tartó labda az egyik védő sarkáról szögletre pattant.

A második játékrész elején Hajnal is helyzetbe került, de 12 méterről leadott lövése lepattant az egyik vendégvédőről.

Az 55. percben megszületett az egyenlítés: Bruggink végzett el jobbról szabadrúgást, beadását Hanke fejelte a kapuba. A 60. percben Huszti számára befejeződött a meccs, Dieter Hecking a cseh Stajnerrel váltotta fel a magyar futballistát. A cserejátékos a 71. percben veszélyeztetett is, szöglet utáni fejesét védte a kapus.

A 75. percben egy gyors támadás végén már a Hannover örülhetett: Balitsch kényszerítőzött Hankéval, majd a visszakapott labdát 12 méterről kapura rúgta, a játékszer elment Miller kapus lába között, és a hálóban kötött ki.

A KSC hiába próbálkozott, egyenlítésre már nem futotta erejéből. Hajnal Tamás végigjátszotta a találkozót.

BUNDESLIGA, 2. FORDULÓ
Karlsruhe – Hannover 1-2 (Franz 37. ill. Hanke 55., Balitsch 75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik