Szélesi Zoltánék Berlinben Radu góljával győzték le Dárdai Pálékat

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.16. 22:44
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitómérkőzésen a papíron gyengébb Cottbus Radu 47. percben szerzett góljával idegenben győzte le az esélyesebbnek tartott Hertha csapatát. A két együttesben két magyar légiós révén számunkra is akadt izgulnivaló: Dárdai Pál a hazai Herthában, míg az eltiltását letöltő Szélesi Zoltán a Cottbusban kapott szerepet a kezdőben.
Radu gólja három pontot ért a Cottbusnak
Radu gólja három pontot ért a Cottbusnak
Radu gólja három pontot ért a Cottbusnak
Radu gólja három pontot ért a Cottbusnak
A berlinieknél nem játszhatott a sérült Friedrich, a vendégeknél pedig Tomislav Piplicát Gerhard Tremmel helyettesítette a kapuban.

Dárdai helyzetével indult a meccs, Tremmel szép védéssel mentett szögletre.

Néhány perccel később Pantelicsnek is volt egy helyzete, de nem sikerült megszereznie a vezetést.

A Hertha irányította a mérkőzést, a cottbusiak nem tudtak kijönni saját térfelükről. Legnagyobb helyzetüket a 31. percben hagyták ki, amikor Munteanu szöglete után Vragel da Silva fejelt kapu mellé.

Gól nélkül telt el az első félidő, a második játékrész elején viszont meglepetésre a Cottbus szerzett vezetést: Munteanu indította Kioyót, aki balról középre adott, Radu pedig – kihasználva azt, hogy Simunic hatalmas lyukat rúgott – közelről Fiedler hálójába helyezett.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Fokozta az addig sem gyenge nyomását a hazai együttes, amely a támadások befejezésénél egyre jobban megközelítette a vendégek kapuját.

Ám hiába a mezőnyfölény és a sok próbálkozás, az egyenlítő találat csak nem akart megszületni.

A 80. percben aztán az előrehúzódó jobbhátvéd, az alig pár perce csereként beállt Dejagah egy előreívelést maga elé tett, majd kilenc méterről, jobbról, jobbal a kapu hosszú oldalába bombázott.

A játékvezető azonban, asszisztense segítségével érvénytelenítette a találatot: a berlini játékos ugyanis karral tette maga elé a labdát. A hazaiak ezt természetesen vitatták, náluk ez a testrész még vállként szerepel az anatómiai nagylexikonban.

A kapura végig óriási veszélyt jelentő Pantelics harcosságát dicséri az utolsó hazai esély, de hiába tolt egyet a labdán fejjel és verte meg testtel a védőjét, mivel a kapunak háttal állva nem látta az egy méterre éppen mögé eső labdát, az a bátran kilépő Tremmel zsákmánya lett.

A hosszabbításban eldönthette volna a mérkőzést a vendégcsapat, de a csereember, Shao kihagyhatatlan helyzetben rontott.

Nyert és így már 31 pontos a Cottbus, amely a tabellán feljött a 9. helyre, egy helyezéssel és három ponttal a legyőzött Hertha mögé.

A berliniek a tizedik vereségüket szenvedték el a szezonban, a harmadikat hazai pályán. A Cottbus nyolcadszor nyert, negyedszer idegenben.

Dárdai és Szélesi is biztos pontja volt csapatának, egyikük sem hibázott, egyszerűen, pontosan játszottak. A hajrában a berliniek magyarjának még volt ereje és tartása a játék cifrázására is, hogy valami váratlant húzzon. A cottbusi védő kemény belépője után a második felvonás felénél lendületesen vezette a labdát a Hertha kapuja felé, de a tizenhatos elé érve véleményesen szerelték, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

BUNDESLIGA, NÉMET ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

26. FORDULÓ:
Hertha Berlin – Energie Cottbus 0-1 (Radu 47.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik