Egy félidőnyi előnyt adott a Bayern

Vágólapra másolva!
2006.12.20. 22:51
Búcsúzni kényszerült a kupacímvédő Bayern München, miután kiváló mérkőzésen 4-2-s vereséget szenvedett az Alemannia Aachen otthonában. Az élvonal újonca egy félidőn át lefutballozta a pályáról a bajorokat, ám Felix Magath gárdája a második félidőben magára talált, és közel állt az egyenlítéshez.
Gondban Magath és a müncheni kispad
Reuters
Gondban Magath és a müncheni kispad
Gondban Magath és a müncheni kispad
Reuters
Gondban Magath és a müncheni kispad

NÉMET KUPA, NYOLCADDÖNTŐK

  • Kickers Offenbach (II)-Wacker Burghausen (II) 2-1 (Türker 46., Toppmöller 90+1. ill. Burkhardt 73.)
  • Greuther Fürth (II)-Wolfsburg 1-3 (Reisinger 83. ill. Krzynowek 17., Klimowicz 56., Hoogendorp 90+2.)
  • Hannover-Duisburg (II) 1-0 (Balitsch 45+2.)
  • Alemannia Aachen-Bayern München 4-2 (Reghecampf 11., 39., 44., Schlaudraff 90. ill. Podolski 47., van Bommel 68.)
A Német Kupa nyolcaddöntői közül talán a Bayern München aacheni vendégjátékát követte a legnagyobb figyelem.

Az élvonalban újonc hazai csapat bátran kezdett, nem ijedt meg nagynevű ellenfelétől. Ibisevics már a 8. percben betalált a Kahnt helyettesítő Rensing kapujába, de ezt Herbert Fandel még les miatt nem adta meg. Három perccel később azonban megszületett a vezetés, Reghecampf gyönyörűen csavart szabadrúgásból a jobb felsőbe. Rensing szemmel még csak-csak követte a labdát, mozdulni már nem tudott rá…

Továbbra is fölényben maradt az Aachen, amely főleg Fiel és Ibisevics révén veszélyes akciókat dolgozott ki a vendégkapu előtt. Az újabb gólt azonban ismét Reghecampf szerezte, aki tíz méterről lőtt a kapuba. Sőt, a 44. percben Ebbers is betalált, így három góllal vezettek a hazaiak.

Felix Magath a szünetben kivette a csapatból Ottlt, és egy támadó szellemű játékost, Lukas Podolskit küldött be a helyére. A válogatott játékos hamar visszahozta a reményt a Bayernnek, ugyanis Klitzpera hibája után elfutott, megkeverte Pintót, majd a bal sarokba lőtt.

Ami az egyik oldalon bánat, a másikon öröm
Reuters
Ami az egyik oldalon bánat, a másikon öröm
Néhány perccel később akár tovább faraghattak volna a hátrányból, miután Klitzpera gyanús körülmények között tüntette el Pizarrót, de a játékvezető nem adott büntetőt.

A 68. percben Schweinsteiger visszagurítása után Mark van Bommel szépen lőtt a felsőbe, a Bayern a számukra szörnyű első félidő után közel állt már az egyenlítéshez is.

Az utolsó percekben több nagy helyzet alakult ki a hatalmas energiákat mozgósító Bayern előtt, ám Makaay lövését szépen blokkolta Heidrich, majd Lúcio szöglet utáni fejese kerülte el kevéssel a kaput.

Az utolsó percben Schlaudraff villanása végül az Aachen felé billentette a mérleg nyelvét, a több klub által csábított válogatott csatár szép cselek után Rensing kapujába lőtt. Ez a vereség azt jelenti, hogy a bajorok nem tudják sorozatban harmadszor is megnyerni a kupát.

A Hannover a sérült Huszti nélkül, egy jól eltalált Balitsch-lövéssel győzte le a Duisburgot, a Wolfsburgnak nem okozott komoly gondot a Fürth legyőzése, míg az Offenbach 16 év után jutott be a kupa negyeddöntőjébe, miután Dino Toppmöller lefújás előtt szerzett góljával legyőzte a szintén másodosztályúl Burghausent.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik