Rossz játékkal is új rekord

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.09.18. 00:00
Címkék
Lassított ugyan, de még mindig megállíthatatlan a Bayern München szerelvénye: az éllovas az 5. fordulóban a Hannovert verte meg 1-0-ra, és sorozatban aratott 14. győzelmével új Bundesliga-rekordot állított fel.
A Csillagok háborúja című film utolsó jelenetének zenéjére vonultak ki a Bayern München és a Hannover játékosai az Allianz Arena gyepére, és bár a muzsikához - utólag feltétlenül - nem volt méltó a mérkőzés, ez a hazai csapatot aligha zavarta. A sörfesztivált ugyan nem kísérte gólfesztivál - pedig Michael Tarnat, a München egykori, a Hannover jelenlegi védője úgy nyilatkozott: "Ezen időszakban a Bayern mindig odalép a gázpedálra, különben a sörsátorban hülyének nézik a játékosait" -, de az 1-0-val összejött a rekordot jelenető 14. győzelem.

Igaz, másra nem is nagyon lehetett számítani, hiszen a Hannovernél nincs szívesebben látott vendég Münchenben: a gárda 17. alkalommal vizitált Bajorország szívében, és két döntetlen mellett már tizenötödször távozott pont nélkül. A meccs sorsa már a kilencedik percben eldőlt, amikor Sagnolnak a térfél közepéről, szabadrúgásból előreívelt labdájára Demichelis érkezett a legjobb ütemben, és az elalvó bekkek mellől a kapuba bólintott. Ettől kezdve pedig jött az erőkímélő játék (igaz, többek között Ballack és Pizarro nélkül, a szerda-szombat ritmus közepén ez érthető), de a Hannover ennek sem találta az ellenszerét. Így aztán meglett az előzetesen remélt győzelem, amely remek ajándék volt a 200. Bundesliga-meccsét vívó Zé Robertónak.

Martin Demichelisnek köszönhetôen meglett a Bayern 43. gyôzelme az Oktoberfest idején
Martin Demichelisnek köszönhetôen meglett a Bayern 43. gyôzelme az Oktoberfest idején
Martin Demichelisnek köszönhetôen meglett a Bayern 43. gyôzelme az Oktoberfest idején
Felix Magath, a Bayern München edzője mégsem volt elégedett: "Eredményesen futballozunk, ám a saját lehetőségeinkhez képest gyengén. De ma nehéz feladatunk volt, a Hannover nagyon védekező felfogásban ťbokszoltŤ, minden embere hátul volt. Akkor nem lehet szép meccset játszani, ha ebben az ellenfél nem partner. Sokan beállnak ellenünk, a Hannover azonban extrém módon bekkelt."

Ráadásul már csak egy csapat, a Werder Bremen van egy győzelmen belül a Bayern Münchenhez képest, miután a Hamburg a Frankfurt elleni meglepő hazai ikszével négy ponttal marad el a rekordbajnoktól.

A Werder Bremen viszont szokás szerint megnyitotta a góltermelő szövetkezetét, a két élmunkással, Miroslav Kloséval és Ivan Klasniccsal a frontvonalban.

A Borussia Dortmund ugyan az Odonkor alapvonali begurítását gólra váltó Smolarek révén még vezetett, utána viszont jött az előző négy körben 5-4-es leosztásban kilenc gólt termelő Klose, Klasnic (divatosabb nevén K&K) páros, és fordított. Mindketten beköszöntek, pedig korábban a Bundesligában még egyikük sem volt eredményes a Dortmund ellen. Smolarek ugyan még felvillantotta a pontszerzés reményét, csakhogy a Werdernek maradt még egy klasszisa, a korábban előkészítőként is jeleskedő Micoud, aki eldöntötte a három pont sorsát.

Távirati stílusban a tzöbbi mérkőzésről

• Lisztes Krisztiánt a hatvanadik percben lecserélték a Mönchengladbachban, amely a 2-1-es végeredményhez képest simán kikapott a Lukas Podolski húzta 1. FC Kölntől.
• Tovább tart a Mainz rossz sorozata a VfB Stuttgart ellen: a Bódog Tamás nélkül felálló együttes a tavalyi 2-3 és 2-4 után ezúttal 1-2-vel zárt az idénybeli első bajnoki sikerét elkönyvelő VfB ellen.
• Az Arminia Bielefeld 21 éve képtelen odahaza megverni a Kaiserslauternt, a mostani 0-0 további érdekessége, hogy Halil Altintop az évad során első alkalommal nem talált be.
• A Nürnberg először volt eredményes ebben a szezonban idegenben (Schroth a 88. percben köszönt be a "farkasoknak"), és az egyenlítő gól azt jelentette, hogy Wolfsburgban továbbra is csak egy vereséget számlál Bundesliga-karrierje során.

Bundesliga 1. - 5. forduló
1. FC Köln-Mönchengladbach 2-1 (Podolski 12., Schlicke 29., ill. Neuville 81. - 11-esből)
Mainz-VfB Stuttgart 1-2 (Noveszki 78., ill. Tomasson 76., Gomez 87.)
Arminia Bielefeld-Kaiserslautern 0-0
Hamburg-Eintracht Frankfurt 1-1 (Van Buyten 85., ill. Csa Du Ri 90.)
Wolfsburg-Nürnberg 1-1 (Klimowicz 10., ill. Schroth 88.)
Werder Bremen-Borussia Dortmund 3-2 (Klose 36., Klasnic 54., Micoud 78., ill. Smolarek 8., 69.)
Bayern München-Hannover 1-0 (Demichelis 9.)
A Duisburg-Bayer Leverkusen és a Schalke- Hertha BSC mérkőzést ma játsszák.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik