Dibusz vagy Gulácsi?; Szélesi Zoltán bemutatkozik

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 23:25
null
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

Nyolc éve a franciaországi Európa-bajnokságon, majd 2021-ben a közös európai rendezésű tornán is a keret tagja volt, most pedig az egész selejtezősorozatot végigvédte Dibusz Dénes. Ám Marco Rossi még nem döntött arról, ki legyen az idei kontinensviadalon a válogatott első számú kapusa,– Dibusz és Gulácsi Péter is megkapja a bizonyítási lehetőséget a szövetségi kapitánytól, aki ezt követően mondja majd ki a végső szót. Lapunknak a Ferencváros kapusa elmondta, természetesen nem szeretne úgy háromszoros Európa-bajnoki résztvevő lenni, hogy közben egyszer sem lép pályára, főleg, hogy vélhetően a 2024-es lesz az utolsó Eb-je.

Szolnoki Roland statisztikájával alighanem sok futballista kiegyezne. A Fehérvár és a Puskás Akadémia labdarúgójaként 23 bajnokin lépett pályára a Fradi ellen, abból tízet megnyert, kilenc találkozó döntetlenre végződött, és csak négy meccsen kapott ki. A Puskás Akadémia 32 éves védője februárban a ZTE ellen már a 250. NB I-es mérkőzését játszotta, s lapunknak felidézett néhány emlékezetes pillanatot a karrierjéből. Ilyen volt például az első élvonalbeli bajnokija, amikor Paulo Sousa a Paks ellen a hajrában becserélte, Szakály Dénes pedig sprintben hagyta el a gyepet, hogy az ifjú hátvéd minél több időt tölthessen a pályán.

A NOB elnöke, Thomas Bach levelet írt Fürjes Balázsnak, amelyben kinevezte az Olimpiai Program Bizottság tagjának, megköszönte eddigi munkáját, és sok sikert kívánt neki az új pozícióban. „Nincs még fél éve, hogy a NOB a tagjai közé választott, nem szoktak olyan hamar bekerülni a sportdiplomaták, mint most én” – mondta lapunknak Fürjes Balázs. Ez a bizottság dönt többek között arról, melyik sportágak szerepeljenek a játékok műsorán. Vannak olyan hagyományos magyar sikersportágak, amelyek nem mondhatják el magukról, hogy világszerte elterjedtek, ezeknek is segíthet Fürjes Balázs abban, hogy stabilizálják helyüket a programban.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik