Böde 150 gólra vágyik; Chema Rodríguez elemezte az Eb-szereplést

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 00:29

Interjút adott a Nemzeti Sportnak a kölni Lanxess Arénában Chema Rodríguez. A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya többek között arról is beszélt, hogy „Bánhidi Bencét leszámítva nincsenek nagy sztárjaink, de csapatként olyan erősek vagyunk, ami felülír mindent. Ebben fejlődtünk a legtöbbet az elmúlt években.” A fiatalok egyre jobban beépülnek a válogatottba, és a spanyol szakember szerint tele vannak az ifjakra jellemző önbizalommal. Chema azt is elárulta, hogy számára a tornán „a Szerbia elleni volt a legkedvesebb mérkőzés – nagyon nehéz meccs volt, igazán kemény ellenféllel”.

Böde Dániel, a paksiak csatára kétszer is betalált az edzőtáborban a Botev Plovdiv kapujába; ez volt a magyar együttes törökországi búcsúmeccse. A 37 éves futballista élvonalbeli játékosként először tizenhét éve, 2007 januárjában készülhetett a bajnokság tavaszi folytatásra. Lapunknak azt mondta, össze sem lehet összehasonlítani a körülmények, egészen más minden: amikor odakerült az első csapathoz, még Balatonfüreden készültek, keményre fagyott pályákon. A Paks most egészen parádés őszt zárt, első helyről várja a bajnokság hétvégi folytatását, de Böde realista, szerinte aláírnák a bronzérmet is, ha ezt valaki előre garantálná.

Szűk öt évvel az 1964-es téli olimpia előtt, 1959. május 26-án Münchenben döntött úgy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 55. kongresszusa, hogy Innsbruck legyen a IX. téli olimpiai játékok házigazdája. Az osztrák város lelkesen hirdette magáról, hogy 117 ezer lakójából 91 ezernek valamilyen köze van a téli sportokhoz. Népsport mellékletünkben, a játékokról szóló cikkünkben a tragikus halálesetekről is megemlékezünk, amelyek részben beárnyékolták a játékokat: néhány nappal a megnyitó előtt edzésen vesztette életét az ausztrál alpesi síző, Ross Milne és a brit szánkós, Kazimierz Kay-Skrzypeski.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik