Zenit: megvan az új edző, Villas-Boas aláír - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 09:09
null
Villas-Boas a Zenit vezetőedzője lett (Fotó: Reuters – archív)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer-liga) szereplő Zenit hivatalos honlapján jelentette be, hogy André Villas-Boas lesz a csapat új vezetőedzője. A portugál tréner csütörtökön írja alá kétéves szerződését a szentpétervári klubbal.

 

Mint arról beszámoltunk, Luciano Spallettit a múlt héten menesztette a Zenit vezetősége a gyenge bajnoki eredmények miatt. Ideiglenesen Szergej Szemak vette át a csapat irányítását (ő ül a kispadon a Borussia Dortmund elleni szerdai BL-meccsen is), ám a szentpéterváriak megtalálták az olasz tréner végleges utódát.

A Zenit közlése szerint André Villas-Boas csütörtökön veszi át a csapat irányítását és írja alá két szezonra szóló szerződését. Ennek értelmében a legutóbb a Tottenhamnél dolgozó portugál szakvezető a 2015–2016-os idényig marad a Zenitnél.

A 36 éves Villas-Boas korábban volt az Académica, a Porto, a Chelsea és a Tottenham trénere, legeredményesebb a Portónál volt, amellyel portugál bajnok, Portugál Kupa-győztes és Európa-liga-győztes lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik