Videó: 2014 állatságai a csodatevő kutyaharapástól a kapuslopó tehénig

LENGYEL PÉTERLENGYEL PÉTER
Vágólapra másolva!
2014.12.28. 12:26
A világ minden táján bukkantak már fel különböző állatok a futballpályákon. Ebben az évben sem volt ez másként, kutyától a sirályon át a kecskéig számos faj képviselője zavarta meg a mérkőzéseket különböző formában. Ezeket gyűjtöttük össze, következzenek tehát 2014 legnagyobb állatságai!

Első történetünk egy brazil állami bajnoki mérkőzésen esett meg. A Sao Paulo RS játékosával, Eduardo Mandaival történt a Farroupilha elleni találkozón, hogy egygólos hátránynál megharapta egy eb, amelyet a karjaiban vitt le a játéktérről. A marás segített, Mandainéhány perccel később káprázatos góllal egyenlített. néhány perccel később káprázatos góllal egyenlített.


Egy másik blöki egészen más formában kívánt szerencsét hozni a Rosario Central és a River Plate játékosainak: beballagott a pályára, elvégezte dolgát az egyik kapu előtt, majd egy kis kergetőzés után megkönnyebbülten távozott.




Késve kezdődött el a Crewe és a Brentford közötti angol bajnoki találkozó, mert egy husky a pályán vezette le vidám futkosással felesleges energiáit. A figyelmes eb tekintettel volt a szoros időbeosztásra, így rövid idő után önszántából leszaladt a pályáról.


Nem mindegyik eb dönt magától a távozás mellett, az egyik bolíviai bajnokit például három játékos kedvű kiskutya zavarta meg. Nem volt felhőtlen a labdarúgók öröme, egyikük többször is megpróbálta felkapni az egyik futkározó állatot, hogy kidobja a pályáról, ám a dühös focista nem ért célt, a kiskutya eleget ficánkolt ahhoz, hogy egy labdaszedő közbeléphessen.


Akadnak olyanok, akik finomabban bánnak a váratlan vendégekkel. A Belgrano–Quilmes argentin bajnokin az egyik vendégjátékos addig simogatta a pályára tévedő kutyát, amíg az hagyta magát ölbe venni.




Nemcsak a kutyák, a kecskék között is akadnak vállalkozó szelleműek, akik vállalják a pályára szaladás veszélyeit. Az egyik krétai bajnokin tűnt fel az a sportbarát jószág, amelyik úgy gondolta, jobb teljesítményre képes, mint a kapu előtt álló kesztyűs ember, így hosszú percekre lefoglalta magának az öt és felest.




Hollandiábanegy görény okozott fennakadásokata PSV meccsén. Miután röviden megmutatta magát, önként távozott a játéktérről.



Olyan is előfordult, hogy az állat nem önszántából került a játéktérre: a Mármol–La Canada spanyol tartományi mérkőzésen a játékvezetőt az egyik elégedetlen néző egy kiskutyával próbálta megdobni.





Akadt olyan szituáció is, amikor nem egy találkozó, csupán egy edzés került egy állat befolyása alá. A német másodosztályban szereplő Bochum játékosa, Mikael Forssell macskaallergiájára hivatkozva mulasztott el egy tréninget, egy cirmos ugyanis épp az ő autója kerekéhez dörgölőzve kívánta eltölteni a délutáni sziesztát.

A Manchester United középpályása, Ashley Young mérkőzés közben került kellemetlen helyzetbe, amikor is egy madár éppen a feje fölött könnyített magán. Az angol válogatott játékost a Swansea elleni találkozón tisztelte meg a szárnyas jószág, ráadásul pont Young száját célozta be. Az ilyen eseteknél szokásos hozadék azonban elmaradt: a középpályásnak nem volt szerencséje, a United hazai pályán kikapott a walesi csapattól Louis van Gaal bajnoki debütálásán.



Más madarak sokkal kellemesebb emlékeket hagynak maguk után: Connor Pain, a Melbourne Victory játékosa a Wellington Phoenix ellen szerzett felejthetetlen gólt, épp abban a pillanatban, amikor egy sirályraj szállt fel a gyepről.




Végül következzen a szerkesztőség kedvenc története, amelyben fizikailag nem volt jelen a főszereplő állat, mégis jelentős hatást gyakorolt a mérkőzésre. Egy francia alacsonyabb osztályú találkozón történt, hogy a szűkös kerettel rendelkező AS Marly-Gomont kapuját az edző védte. Azonban otthon fontos események zajlottak: elkezdett elleni a tehén. A tréner nem tehetett mást, otthagyta a csapatot, így a 61 éves elnök állt a gólvonalra. Az ellenfél 20–0-ra nyert, s reméljük, a borjú is gond nélkül világra jött. Hátha egyszer még ő is feltűnik valamelyik pályán...


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik