Vb 2018: megdőlhet a brazil gólrekord – és Neymar sehol!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 07:38
Neymar eltiltás miatt nem játszhat a brazil labdarúgó-válogatott első két vb-selejtezőjén, Kaká viszont meghívót kapott – utóbbi akár hazája gólrekorderévé is előléphet a következő héten.

Kaká eddig tíz gólt szerzett világbajnoki selejtezőkön, Romário és Zico pedig 11-11-gyel vezeti a brazil örökrangsort – azaz Kakának már csak kétszer kell a kapuba találnia ahhoz, hogy megelőzze a két legendát.

„Sokat jelentene nekem, ha ebben a kategóriában én lehetnék a legjobb a sok-sok brazil kiválóság között – mondta a jelenleg az Orlando Cityben futballozó Kaká. – A 2010-es világbajnokság selejtezői idején is megfordult már ez a fejemben, de nem tudtam és nem is számolgattam, mennyi hiányzik még. Most már tudom, kettő kell, viszont azt is tudom, hogy előbb-utóbb jön Neymar, és elszáguld mellettem ki tudja milyen távolságra…”

Bármilyen kiváló futballista is Neymar, még időbe telik, mire utoléri legeredményesebb honfitársait: 2010-es válogatottbeli debütálása óta ugyan elképesztő mennyiségben termeli a gólokat, jelenleg 46-nál tart, de vb-selejtezőn még egyet sem szerzett, hiszen nem is játszott ilyen mérkőzést – Brazília legutóbb rendezőként mentesült a kvalifikáció alól.

A következő egy hétben a selecao előbb Chile vendége lesz, majd Venezuelát fogadja a dél-amerikai vb-selejtező első két fordulója keretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik