Vb 2018: két nagy visszatérő a brazilok keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.17. 13:09
Oscar és Thiago Silva is visszatér a brazil labdarúgó-válogatottba, miután a 2014-es világbajnokságot követően ismét meghívót kaptak.

A Chelsea középpályása és a Paris Saint-Germain védője is játszott a két évvel ezelőtti, hazai rendezésű vb elődöntőjében, amelyet a brazilok 7–1-re elveszítettek a németekkel szemben. A Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitányt váltó Dunga nem számított rájuk, de a jelenlegi szakvezető, Adenor Bacchi keretében ismét szerepelnek.

Sérülése után a Bayern München labdarúgója, Douglas Costa is ott van a névsorban. A kapitány elmondta: most több játékost hívott meg Európából, mint legutóbb, mert a szezonkezdet időszakában a többségüket nem akarta elszakítani a klubcsapatától.

A brazilok nyolc forduló után a második helyen állnak a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban. Október 6-án Bolíviát fogadják, majd öt nappal később Venezuelában lépnek pályára.

A BRAZIL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Alisson (AS Roma), Weverton (Atlético Paranaense), Alex Muralha (Flamengo)
Védők: Dani Alves (Juventus), Fagner (Corinthians), Filipe Luís (Atlético Madrid), Marcelo (Real Madrid), Miranda (Internazionale), Gil (Shandong Luneng), Marquinhos és Thiago Silva (Paris
Saint-Germain)
Középpályások: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Giuliano (Zenit), Renato Augusto (Beijing Guoan), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Philippe Coutinho (Liverpool), Lucas Lima (Santos), Willian és Oscar (Chelsea)
Csatárok: Douglas Costa (Bayern München), Gabriel Jesus (Palmeiras), Neymar (FC Barcelona), Roberto Firmino (Liverpool)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik