HIRDETÉS
MTI 2016.03.29 14:22 Frissítve: 2016.03.29 15:39

Uruguay: River Plate elleni sikerrel avatta fel új stadionját a Penarol

Neves argentin rivális, a River Plate elleni győztes meccsel avatta fel új stadionját az egyik leghíresebb és legeredményesebb dél-amerikai futballcsapat, a többek között háromszoros klubvilágbajnok uruguayi Penarol.

Így néz ki üresen a Penarol új stadionja (Fotók: Reproducao/Twitter)

 

A találkozót, amelyen a kezdőrúgást Uruguay államfője, Tabaré Vázquez végezte el, s amelyre a helyszínen, a főváros környékén megépült létesítményben több mint húszezren voltak kíváncsiak, 4–1-re nyerte a hazai gárda.

A históriai értékű első gólt az uruguayi futball kiemelkedő képviselője, Diego Forlán szerezte a 19. percben, majd – keretbe zárva a mérkőzést – a helyére csereként bejött válogatott csatár, Cristian Palacios állította be a végeredményt a 78. percben.

Így pedig szurkolókkal

A 43 ezer ember befogadására alkalmas, 40 millió dollárból felépült új stadionnak a Campeón del Siglo, vagyis az Évszázad Bajnoka nevet adták.

A Penarolt 2009-ben az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet az évszázad legeredményesebb dél-amerikai klubjának választotta.

Az avatóünnepségre kiválasztott ellenfél a hírügynökségi jelentés szerint azért lehetett a River Plate, mert Uruguay Argentínával közösen kívánja megpályázni a 2030-as világbajnokságot.

 

2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.