UEFA: újra szabadon igazolhat a PSG és a Manchester City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 14:13
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken hivatalosan is hatályon kívül helyezte azokat a szankciókat, amelyeket tavaly a Manchester Cityre és a Paris-Saint-Germainre rótt ki a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt. Mindkét klub újra szabadon igazolhat játékosokat.

A Manchester City és a Paris Saint-Germain megszabadul továbbá attól a fenyegetéstől is, hogy a Bajnokok Ligájában a legutóbbi szezonban elkönyvelt bevételeiből újabb 20 millió eurót kifizessen büntetésként – erre a tavaly májusi határozat értelmében akkor került volna sor, ha ismételten megszegik a pénzügyi egyensúlyra vonatkozó szabályokat.a tavaly májusi határozat értelmében akkor került volna sor, ha ismételten megszegik a pénzügyi egyensúlyra vonatkozó szabályokat.

A főként arab olajdollárokból működtetett angol és a francia klub a legutóbbi idényben csak 21 felnőtt játékost nevezhetett a BL-be – már ez a büntetés sem érvényes, az idén újra 25 labdarúgóból válogathatnak.

Az UEFA azzal indokolta a mostani döntést, hogy „a két klub elért bizonyos eredményeket” kiadásai és bevételei egyensúlyba hozatalát illetően. A PSG és a City ugyanakkor szoros ellenőrzés alatt marad, költéseiket árgus szemmel figyelik az európai szövetség illetékesei – és ha szükséges, jövőre újabb büntetést szab ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik