UEFA: 60 millió euróra büntették a Man. Cityt és a PSG-t, csökkentett BL-keret

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 21:12
null
Rekordbüntetést kapott a Manchester City (Fotó: Action Images)
Hatvanmillió euróra büntette az UEFA a Manchester Cityt és a PSG-t, miután a két klub vétett a szervezet pénzügyi fair play szabályai ellen. A két együttes a következő Bajnokok Ligája-szezonra a 25 fős helyett csak 21 fős keretet nevezhet.

Hatvan millió euróra büntették az angol bajnok Manchester Cityt a pénzügy fair play szabályainak megszegéséért. Az angol klub honlapján közölte: elfogadja az UEFA döntését. A büntetés rekordnagyságúnak számít, korábban egyetlen klubnak sem kellett még ekkora összeget fizetnie.

Az UEFA közleménye szerint a büntetésből 40 millió euró felfüggesztett büntetés, azaz, ha a manchesteri klub az előirányzott elveknek megfelelően teljesít a következő években, ezt az összeget visszafizeti a klubnak a szövetség.

A Manchester City vesztesége az elmúlt két szezonban összesen 182 millió euró (149 millió font) volt.

A PSG is hasonlóan komoly büntetésben részesült, a francia klubnak is 60 millió eurót kell fizetnie az európai szövetségnek – 40 millió euró ebből is felfüggesztett büntetés. A két együttes emellett a következő Bajnokok Ligája-szezonra a 25 fős helyett csak 21 fős keretet nevezhet.

Az angol és a francia klub mellett a Bursaspor, Rubin Kazany, Galatasaray, Anzsi Mahacskala, Zenit és Levszki Szófia hatos kapott büntetést az UEFA-tól. Az utóbbi csapatoknak a fentieknél kevesebb pénzt kell fizetniük.

A pénzügyi fair play szabályai a következő idényre vonatkozóan lépnek életbe, a néhány éves felkészülési időszak most ér véget. Az előírások célja, hogy a klubokat arra kényszerítsék: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik